Stuttgarter futsal club 2020 krenuo u sezonu sa jednim neriješenim i jednom pobjedom.

Klub koji sa klupe vodi Mostarac Goran Melher, imao je tešku utakmicu u prvom kolu protiv ekipe “Beton Boysa” iz Münchena koje sa klupe predvodi bivši trener Uspinjace i Jesenja Branko Digula i koji u svojim redovima ima makedonskog reprezentivca Micevsko. . Međutim već u drugom kolu svu snagu je pokazao SFC2020, klub u kojem ima dosta bivših i sadašnjih reprezentativaca Hrvatske, Makedonije i BiH. Tim povodom smo obavili razgovor sa jednim od ponajboljih igrača i reprezentativcem Hrvatske Sašom Babićem.

Da li nam moze tereći nešto više o klubu, ambicijama, kako ste stigli u SFC2020?

S. B. – Klub u kojem sam nastavio svoju KARIJERU, je možda i najmlađi klub što nam i samo ime kluba govori “SFC 2020”. Imamo velike ambicije krenut ću od početka. znači da budemo u našoj regiji među prva tri koje vode u Bundesligu a koja kreće od sljedeće sezone i naravno kad završi regularno natjecanje u našoj ligi odnosno regiji, kreće Play-off, naravno tu nam je cilj finale i osvajanje njemačke lige. U “SFC 2020” sam stigao nakon završetka sezone u klubu u kojem sam igrao 4 godine i koji je meni poseban iz vise razloga a to je naravno  MNK “NOVO VRIJEME” Makarska. Javio mi se trener i menadžer kluba Goran Melher i predsjednik kluba Miro Augustinovićem,sa njima sam popričao o klubu i ambicijama i nakon kratkog vremena priča mi je se svidjela i naravno prihvatio sam poziv da dođem.

Možete li nam usporedit razliku izmedju Njemacke lige i liga na balkanu?

S.B.-Iskreno da vam kažem nepoznajem Njemačku ligu i klubove jer sam i ja novi a po priči od suigrača koji su igrali tu u Njemačkoj u odnosu na prošlu godinu klubovi su kao i liga kvalitetnija sa dosta ovogodišnjih pojačanja.

Kako Vam se čini liga i tko je uz vas favorit lige?

S. B.- Za favorita uz nas mislim da je tu “TSV Weilimdorf” jer igraju dobro a tu je i dobro mi poznat trojac Đuras, Ivanković, Ćorluka..

Da li su treninzi i rad u klubovima na nivou Hrvatske lige?

S. B.- Treninzi i rad konkretno, mislim da u Hrvatskoj u, odnosu na Njemačku ligu tj futsal se kvalitetnije radi u Hrvatskoj, iako se naš klub dosta izdiže u treninzima i organizaciji na ostale klubove, iako svi klubovi u Njemačkoj imaju problem sa dvoranama, jer je još futsal velika nepoznanica za Njemacku. Naša uprava na čelu sa predsjednikom Kluba Mirom Augustinovićem i direktorom Dragoslavom Matoševićem ulaže sve napore da nam osiguraju profesionalne uvjete i da nam ništa ne fali. Pozitivno sam iznenađen da u takvom kratkom vremenu su digli naš klub na izuzetno visoki nivo.

Za kraj kao dugogodisnji reprezentativac Hrvatske, rezultat baraža Hrvatska – Češka?

S.B.- Od Hrvatske reprezentacije šta bi mogao očekivati? Naravno da od mojih nekad suigrača i prijatelja koji igraju i koji su me i puno naučili o futsalu, očekujem samo jedno a to je da pobjede i da prođu u kvalifikacijama..

Sportski pozdrav za sve ljubitelje futsala i pratioce Futsal Balkana i od Saše Babića!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.