Uoči odlučujućih mečeva baraža Svetsko prvenstvo u Litvaniji sa reprezentacijom Finske, promene mesta odigravanja meča, komentar smo dobili od selektora futsal reprezentacija Srbije gospodina Gorana Ivančića.

Ono što se već zna, promena mesta odigravanja meča play-offa protiv reprezentacije Finske, koja je iznudena zbog ponovnog širenja epidemije virusa Covid-19, pa je zbog toga Hala “Čair” u Nišu ušla u Covid sistem zdravstvenog sistema Srbije malo nas je zatekla. Ipak smo navikli na “Čair”, parket, okruženje i sam prostor. Međutim veoma brzo smo se odlučili za “Jezero” u Kragujevcu iz razloga što je većina igrača tu i nastupala, neki i po više godina. U Kragujevcu su igrači “navikli” na teren i halu, nema potrebe za nekom vrstom adaptacije, jer da smo izabrali neki drugi grad, obzirom da se igra bez prisustva publike, mislim da bi se osećali kao na nekom neutralnim terenu ili u krajnjem slučaju kao da igramo u Finskoj.

Što se tiče same ekipe, atmosfera je odlična, nema ono što je najbitnije povređenih i rovitih igrača, samo što se čekao Stefan Rakić da stigne, pošto je za vikend nastupao u derbi meču za Mostar SG. Jedino što će zbog parnih kartona, prvi meč propustiti Lazarević. Najbitnije je da sve teče po zacrtanim planu i da željno iščekujemo meč protiv ekipe Finske. Moram da napomenem, da selektor Finske Mićo Martić zajedno sa trenerom golmana Dušanom Matićem i celim stručnim štabom, radi izvrstan posao u Finskoj. Digli su futsal kulturu na mnogo viši nivo, rade se edukacije trenera kojih je sve više, raznorazni internacionalni seminari, veliki broj kampova, tako da je moje mišljenje da Finska ne treba da razmišlja o budućnosti futsala. Takođe su digli nivo igre reprezentatcije neverovatno brzo i visoko. U poređenju sa rang listom, mi smo u prednosti i stavljaju nas u ulogu favorita, međutim ne treba zaboraviti skorašnje rezultate Finske, koja je pobedila Španiju, Francusku, igrala nerešeno sa Portugalijom i Italijom, s’time da je Portugalija izjednačila dva minuta pre kraja, u izuzetno teškoj grupi su izborili šansu za play-off. Radi se o izuzetno disciplinovanoj, borbenoj i fizički spremnoj ekipi sa kojom, bez obzira ponavljam na rang listu, neće biti lako igrati i do poslednje sekunde treba biti maksimalno skoncentrisan na igru. Pošto se veoma dobro međusobno poznajemo, sve karte su otvorene i na parketu će se tek videti da li je uloga favorita, obzirom na rang listu ispravno nama dodeljena, mada bih ipak šanse u ovoj utakmici sveo na 50:50 pa neka  parket “Jezera” pokaže ko je gde trenutno. Ono što garantujem je da će naši momci dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Finskoj.

Spisak igrača za mečeve sa Finskom:

golmani Nemanja Momčilović (Vintersport, Niš) i Jakov Vulić (Crvena zvezda),
igrači: Ninoslav Aleksić (Novi Pazar), Davor Popović (Crvena Zvezda), Strahinja Petrov (Mantova, Italija), Denis Ramić (Novi Pazar), Miloš Stojković (Crnica, Hrvatska), Dragan Tomić (Hale Goik, Belgija), Stefan Rakić (Mostar, BiH), Pavle Pešić (FON, Beograd), Lazar Milosavljević (Crvena zvezda), Marko Pršić (FON, Beograd), Jovan Lazarević (Hale Goik, Belgija), Marko Radovanović (FON, Beograd), Miloš Simić (Haladaš, Mađarska).

Mićo Martić… 

Zahvaljujemo se selektoru Ivančiću na odvojenom vremenu i dodajmo da se reprezentativci Srbije od nedelje nalaze u Kragujevcu gde od 18:00 časova 06.11.2020.godine igraju prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo u Litvaniji, a već u nedelju 08..novembra kreću put Finske na revanš meč koji će se odigrati u Vanti 10.11.2020.godine sa početkom od 19 :00 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.