Danas je obavljen žreb za FIFA…

Danas je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo u futsalu koje će se od 12. septembra do 03. oktobra ove godine održati u Litvaniji u Viljnusu (Avia Solutions Group Arena), Kaunasu (Žalgiris Arena) i Klaipėdii (Švyturys Arena). Ovim gradovima je pripala čast da ugoste najbolje 24 svetske reprezentacije koje su izborile plasman na FIFA 2021. Pre žreba, reprezentacije su podeljene u četiri grupe shodno FIFA rang listi:

Iran in Pot 2 for FIFA Futsal World Cup Draw Ceremony - Sports news - Tasnim News Agency

Trenutno najbolje futsal reprezentacije su izvučene u šest grupa. Plasman u završnicu turnira odnosno u osminu finala izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Žrebom je odlučeno da reprezentacija Srbije bude u grupi sa aktuelnim šampionom sveta reprezentacijom Argentine, trećeplasiranom reprezentacijom sa prošlog prvenstva i prvakom Azije selekcijom Irana kao i sa selekcijom USA, drugoplasiranom ekipom sa nedavno završenog Concacaf prvenstva, koju sa klupe predvodi gospodin Dušan Jakica iz Novog Sada, popularni ‘Profa’, bivši saigrač selektora Srbije Gorana Ivančića i čovek koji je u svet futsala uveo reprezentativce Srbije Dragana Gala Tomića i Davora Popovića koji je sa 15 godina upoznao čari ove magične igre kod Jakice..Kao što smo ranije pisali, gospodin Jakica je napravio izvanredan uspeh sa selekcijom USA  koja po prvi put učestvuje na svetskoj smotri najbojih futsal reprezentacija. O emocijama koje očekuju aktere u međusobnom duelu suvišno je i pisati.

Snimak žreba:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.