Novi stručni štab nakon….

Nakon povlačenja gospodina Gorana Ivančića sa funkcije selektora futsal reprezentacije Srbije, formiran je stručni štab na čijem čelu se nalazi gospodin Dejan Majes sa pomoćnicima, poznatim Brazilskim stručnjakom Marcos Soratom, selektorom futsal U19 reprezentacije Srbije Vladimirom Pršom Jovanovićem, Vojkanom Vukmirovićem i kondicionim trenerom Aleksandrom Petrovićem.

Kod ljubitelja futsala uvukao se strah da li će za kratko vreme do početka Svetskog prvenstva u Litvaniji, ekipa koja se među 6 iz Evrope plasirala na najveću futsal smotru, biti spremna da u “grupi smrti” kako je nazivaju, opravda očekivanja. Kao što stara izreka kaže “Prvi mačići u vodu se bacaju”, nakon dvomeča sa selekcijom Maroka i donekle konfuznih 80 minuta u tim mečevima, usledio je put u Poljsku i dve prijateljske utakmice protiv selekcije Brazila. Momčad iz Srbije je bez straha izašla na megdan Brazilu i pokazala da je kadra da se bori sa vrhunskom i izuzetno kvaltetnom selekcijom Brazila, gde su nakon nepriznatog pogotka nakon zvuka sirene, prvu utakmicu izgubili uz ravnopravnu i na trenutke dominantnu igru, dok su u drugom meču, mogli i do trijumfa. Iako su susreti bili prijateljskom karaktera, videla se srčanost ekipe i želja za nadmetanjem sa Feraaom i drugovima. Uoči prve utakmice u Litvaniji, dobili smo komentar šefa stručnog štaba gospodina Dejana Majesa.

selektor Dejan Majes 

Posle Poljske i dve provere protiv Brazila, sumirali smo utiske i zaključci su sledeći :

Stručni štab je dobio pravi izgled uz starog saradnika Vladimira Jovanovića Pršu, dolazak Markosa i njegovo iskustvo su napravili dobru celinu. Igrači su u dva meča dokazali da nisu slučajno na spisku za SP. Svojim odnosom i  sprovodjenjem u delo taktičkih stvari, ohrabruju pred start FIFA Futsal World Cup u grupi smrti sa Argentinom, Iranom i USA.

Dolazak u Litvaniju, energija koja provejava i pripremne utakmice me upućuju na to da nikome nećemo predstavljati lak zalogaj. Momci će ostaviti u pravom smislu te reči “srce na teren”, i probati da ostvare ostanak na SP i posle grupe. Cilj je jasan, uživati na najvećoj futsal smotri, pobediti USA koja je na čelu sa našim stručnjakom Dušanom Jakicom postigla fantastičan rezultat plasmanom na ovu planetarnu smotru futsala i napraviti pozitivan rezultat u barem jednoj od dve utakmice sa teškim protivnikom. A posle.. ako Bog da sve je moguće. Verujemo da smo odnosom zaslužili i da nas sreća malo pogleda.

Jedno obećavamo, nećemo brukati Srbiju i grb pod kojim igramo.

Nažalost da dodamo, prvi golman reprezentacija Srbije Nemanja Momčilović je bio pozitivan na testiranju na COVID-19, ali ono što ohrabruje je to da je jedan od najboljih golmana na svetu i najbolji golman Francuske u prošloj sezoni, hobotnica na golu Miodrag Miki Aksentijević, koji zbog privatnih obaveza i obaveza prema klubu nije bio u mogućnosti da učestvuje na Svetskom prvenstvu, uz dozvolu kluba Stuttgarter Futsal Club e.V 2020 i njihovog tim menadžera i trenera Gorana Melhera, već na putu iz Minhena za Litvaniju i uz negativne Covid-19 testove, pravo iz aviona se očekuje da stane među stative već protiv Irana i predstavlja neprobojni zid na golu futsal selekcije Srbije.

Prvi meč na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji, selekcija Srbije igra protiv Irana 14.09.2021.godine sa početkom u 17:00 časova uz direktan prenos na drugom programu RTS.

GOLMANI:

Miodrag AKSENTIJEVIĆ

Jakov VULIĆ

Nikola JOSIMOVIĆ

IGRAČI:

Ninoslav ALEKSIĆ

Mladen KOCIĆ

Lazar MILOSAVLjEVIĆ

Davor POPOVIĆ

Denis RAMIĆ

Dragan TOMIĆ

Marko PRŠIĆ

Jovan LAZAREVIĆ

Strahinja PETROV

Stefan RAKIĆ

Miloš STOJKOVIĆ

Slobodan RAJČEVIĆ

Marko RADOVANOVIĆ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.