I u drugoj utakmici grupne faze takmičenja na…

U drugoj utakmici “grupe smrti” na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji, ovaj put protiv branioca titule sa poslednjeg Svetskog prvenstva, reprezentacije Argentine, igrači Srbije su odigrali odličnu utakmicu i hrabro i bez respekta, od samog početka za razliku od utakmice protiv Irana, ušli u “klinč” sa Argentincima.

Ipak ni ta igra bez respekta nije bila dovoljna, pošto su “Orlovi” u svom drugom meču grupe “F” poraženi od Argentine 2:4 i neophodna im je ubedljiva pobeda u trećoj utakmici protiv selekcije USA koja je imala vođstvo protiv selekcije Irana i koja se na iskustvo izvukla iz poraza i savladala Ameriku sa 4:2, kako bi se, eventualno, plasirali u narednu fazu takmičenja kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipa. Naravno da treba povesti računa u toj utakmici, pošto su novajlije na Svetskom prvenstvu, predvođene Novosadskim “Profom” Dulom Jakicom, spoj različitih tipova igrača koje je Jakica uklopio i dodao dozu “Balkanskog futsal šmeka”, naravno dodatno motivisane dobrom igrom protiv trećeplasirane selekcije na svetu.

Srbiju su u uvodu meča u vođstvo dva puta dovodili Stefan Rakić u 7.minutu i prelepom “bocom” Jovan Lazarević u 10.minutu ali je prelomni trenutak meča predstavljalo isključenje Miloša Stojkovića u 8.minutu kada sudije nisu uvažile sugestiju “VAR-a”, koje je omogućilo braniocu titule da stane na loptu i smanji pritisak koji su im nametnuli igrači Srbije i sa dva gola za minut preokrenu situacija u svoju korist na ovom meču. Naravno da treba dodati da su futsaleri Srbije duži period prvog poluvremena morali igrati oprezno, pošto su veoma rano imali dosuđenih 5 akumuliranih prekršaja.

Poremećeni isključenjem Stojkovića, povredom Denisa Ramića uz neigranje Bobe Rajčevića, do kraja utakmice igrači Srbije nisu imali snage i sreće da se posle vođstva Irana od 4:2 u 24.minutu vrate u meč, tako da je do kraja utakmice ostao konačni rezultat Argentina – Srbija 4:2 (3:2).

Izjave selektora Dejana Majesa, Jovana Lazarevića i Mladena Kocića nakon meča

Tabela nakon drugog kola grupe “F”

Utakmica između reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država je na programu u ponedeljak 20.09.2021.godine od 19:00 časova uz direktan prenos na drugom programu RTS.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.