Porazgovarali smo s aktualnim izbornikom reprezentacije Turkmenistana o predstojećim Azijskim igrama i o netom završenom Futsal Week Winter Cupu u Poreču na kojem je Turkmenistan sudjelovao.

 

Poštovani gospodine Grdoviću, prije svega hvala što ste pristali na intervju za Futsal Balkan. Čast nam je još jednom porazgovarati s legendom futsala u Hrvatskoj i šire. Prošli put smo razgovarali o kvalifikacijama i vašim ambicijama, a sad bismo se osvrnuli na skupine koje su nedavno izvučene i o samom prvenstvu koje nas očekuje krajem veljače/početkom ožujka.

“Hvala na pozivu!”

 

Turkmenistan je domaćin Azijskih tako da ćete zasigurno imati odličnu podršku navijača. Raduju li se Vaši igrači igri pred domaćim navijačima i postoji li kod njih neki „presing“ od potencijalno lošeg rezultata?

“Mogu Vam reći da se zaista radujem početku Azijskih igara kod nas doma. Isto tako i moji igrači s nestrpljenjem čekaju da sve počne jer nemaju često takvu priliku u životu da igraju takvu vrstu natjecanja pred svojih 15 000 navijača! Pritisak postoji i bit će sve veći što se igre približavaju, ali ću sav taj pritisak probati usmjeriti prema sebi kako bi na igrače bio minimalni!”

 

Kako komentirate skupine i jeste li zadovoljni Vašom skupinom?

“Skupina je ok. Moglo je bolje, a i gore! Sve reprezentacije koje su se plasirale zaslužuju poštovanje i respekt!”

 

U skupini s Vama je i Tadžikistan, reprezentacija koju vodi Dejan Đedović s kojim ste dobar prijatelj. Možete li kratko prokomentirati reprezentaciju Tadžikistana i njihove šanse na prvenstvu? Dokle oni mogu?

“Da, zajedno smo u skupini sa Tadžikistanom i mojim prijateljem Dejanom! Radi se o dobro izbalansiranoj reprezentaciji koja ima ambicije za prolaskom skupine! Nadam se da će to ostvariti što bi za njih bio uspjeh, no nadam se da u našoj međusobnoj utakmici smo mi ti koji će slaviti!!! 😁

 

Koji je cilj postavljen za prvenstvo? Može li Turkmenistan do top 5 i odlaska na Svjetsko Prvenstvo?

“Da. Kako ste i sami detektirali, cilj je plasman na svjetsko prvenstvo. Naravno, bit će jako teško, ali ja sam optimist!”

 

Koja je po Vama „skupina smrti“ i tko su najveći favoriti?

“Mislim da je skupina B skupina smrti te da u toj skupini su moguća iznenađenja!!! Naravno, favoriti su Iran, Japan, Tajland!”

 

Kako teku pripreme? Sudjelovali ste na turniru u Poreču. Jeste li zadovoljni kvalitetom protivnika i vašim rezultatima?

“Pripreme teku po planu. Radi se puno na taktičkom planu, podizanje kvalitete organizacije igre te smo u takvu svrhu stigli u Poreč. U 5 dana 4 kvalitetna protivnika, no, naglašavam, nismo stigli igrati na rezultat već podizati kvalitetu naše igre te stjecanja većeg iskustva i prilagodbe mojih igrača na različite protivnike!”

 

Hvala Vam na odvojenom vremenu i puno sreće na prvenstvu.

“Hvala i pozdrav!”

 

PODSJETNIK: Najavu Azijskih igrara/Azijskog Futsal Prvenstva imate na linku.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.