Na upravo završenom turniru…

Završen je drugi po redu “Futsal Love Serbia” u Vrnjačkoj Banji. Izvrsna zamisao da se kroz ovakva okupljanja na jednom mestu, bar za sada po rečima organizatora, U19 državni timovi, okupe i kroz prijateljsko- takmičarske mečeve, provere nivo svojih ekipa. Profesionalna organizacija, profesionalni odnos prema učesnicima, preciznost i tačnost, jednom rečju “profi” već na drugom turniru.

Na drugom po redu “Futsal Love Serbia” turniru koji je od 08. do 11. februara održan u Vrnjačkoj Banji, mladi reprezentativci Srbije pod vođstvom novog selektora gospodina Marka Gavrilovića, pobedama nad reprezentacijama Belorusije 3:2, Bosne i Hercegovine 8:4 i  u poslednjem kolu nad selekcijom Rumunije od 5:0, ubedljivo je osvojila prijateljski turnir koji se od 08. do 11. februara održao u Vrnjačkoj Banji. Kratak vremenski period je bio iza Gavrilovića da se igrači adaptiraju na novu koncepciju igre, taktičke zamisli a pošto je većinu igrača mladi i ambiciozni Gavra poznavao, rezultat je veoma brzo, bar prema pokazanom, isplivao.

Ostalo je nešto više od mesec dana da se kroz analizu kolektiva i pojedinaca, iskristališu i izbace negativnosti i igra selekcije podigne na još viši nivo dostojan borbe za mesto koje vodi na U19 EURO. Obzirom na viđeno i sve što je mladi stručnjak uradio za nepuna dva meseca, praveći selektivne treninge, uz paralelnu edukaciju trenera po svim regionima, ne sumnjamo da će U19 reprezentacija Srbije, iako je na žrebu za kvalifikacioni turnir bila u poslednjerangiranom četvrtom šeširu, predstavljati ozbiljnog rivala selekcijama Francuske, Slovenije I Mađarske.

Po završetku turnira, selektor U19 futsal reprezentacije Srbije gospodin Marko Gavrilović, dao nam je svoje viđenje o reprezentaciji i učešću na turniru.

“Generalni utisak svih ljudi u stručnom štabu je da imamo razloga da budemo zadovoljni viđenim na turniru u Vrnjačkoj Banji. U sva tri meča smo ušli maksimalno odgovorno i igrali u skladu sa potencijalom koji imamo.

U martu, kao što znate, čekaju nas znatno teži rivali, fizički dominantiji i znatno agresivniji u odbrani. I pored toga, siguran sam, da ako uspemo da postignemo nivo igre koji smo imali u većem delu turnira i da ga držimo konstantno tokom sva tri meča u martu, onda mozemo i do pobeda protiv Francuske, Madjarske i Slovenije. Prvi uslov za to je da svi momci budu zdravi.

Možda sam subjektivan ali mislim ovi momci zaslužuju znatno veću podršku sa tribina nego što su je imali na ovom turniru sad. Zato bi iskoristio ovu priliku da pozovem sve ljubitelje futsala i sporta u Srbiji da dođu u martu (16/19-og) u Vrnjačku Banju i da nas podrže.”

Gospodin Marko Gavrilović 

Podsećamo da će se kvalifikacioni turnir za U19 Evropsko Prvenstvo održati u Hali “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji u periodu od 16.03.-19.03.2022. gofine uz učešće U19 reprezentacija Francuske, Slovenije, Mađarske i Srbije kao domaćina.

Photos by: Miloš Mitrović i Futsal Love Serbia

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.