Pred nama je poslednje…

Odigrano je pretposlednje kolo Omladinske Lige FSRZS u Kragujevcu.

Obzirom da je liga startovala sa 10 klubova i da je shodno propozicijama tim KMF “Olimp” iz Vrnjačka Banje isključen iz takmičenja, završnicu i poslednje kolo koje je na programu u Požarevcu sledećeg vikenda, očekuje preostalih devet klubova. U ovom kolu, slobodne su bile ekipe Loznice, koju u zadnjem kolu očekuje borba sa KMF “Bajina Bašta” za drugu poziciju pred play-off  i tim KMF “Smederevo ” koji je pred duele u poslednjem kolu obezbedio prvo mesto i očekuje, u zavisnosti od rezultata koji će tim zauzeti četvrtu poziciju a konkurenti za dalji prolaz i susret sa Smederevcima su timovi Ivanjice ili Požarevca. Ekipi iz Požarevca će za prolaz u završnicu lige biti potrebne obe pobede na svom parketu protiv KMF “Loznica-Grad ” I protiv KMF “Novi Pazar”.

Rezultati utakmica u Kragujevcu:

Ivanjica – Sjenica…………………………………………………………..(7:4)
Bajina Bašta – Ekonomac ( Kragujevac) ………………………….(7:0)
Novi Pazar – OŠ Karađorđe 2015 (Rača)………………………….(0:4)
Sjenica – Novi Pazar………………………………………………………(2:4)
Bajina Bašta – Ivanjica…………………………………………………..(0:0)
OŠ Karađorđe 2015 – Ivanjica………………………………………..(5:0)
Novi Pazar – Bajina Bašta………………………………………………(2:4)
Ivanjica – Požarevac………………………………………………………(3:2)

Ako momci iz Loznice u preostale dve utakmice pobede, biće drugoplasirani a Bajina Bašta treća. U slučaju da Loznica ne ostvari obe pobede, ekipa Baijne Bašte će otići sa drugog mesta u završnicu za prvaka. Derbi utakmica koja će dati odgovore oko konačnog plasmana biće između ekipa Loznice i Požarevca.

Raspored poslednjeg kola u Požarevcu koje je na programu 22.januara:

Požarevac – Novi Pazar,
Loznica Grad 2018 – OŠ Karađorđe 2015
Ekonomac – Smederevo,
Požarevac – Loznica Grad 2018
Smederevo – Novi Pazar.

Četiri prvolasirane ekipe će odigrati doigravanje za prvaka Omladinske Lige na nivou FSRZS koji će se boriti za titulu prvaka U19 FS Srbije.
Rukovodstvo FSRZS je inače na turniru u Kragujevcu doniralo opremu učesnicima ovogodišnjeg takmičenja kao značajnu podršku ekipama iz svog regiona.

Podsećamo da je na nivou FS Vojvodine zakazan selektivni trening uz saradnju KMF Tisa i SRC “Jedinstvo” za 18.01.2022.godine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.