Ženska futsal reprezentacija Srbije na žrebu u Nionu saznala je rivale u preliminarnoj rundi kvalifikacija za EP. Srbija se u grupi “A” od 05-10.05.2020.godine sastaje u Litvaniji pored domaćina Litvanije, sa reprezentacijama Slovačke i Severne Irske.

Ukoliko zauzme prvo mesto u grupi, Srbija će obezbediti prolaz u glavnu rundu koja se igra u septembru. Tu se u 4.grupi nalaze Španija, Italija i Švedska. Ujedno, Švedska će biti i domaćin Main Round turnira.

Evo šta o žrebu, ostalim ekipama, očekivanjima u kvalifikacijama kaže kapiten Marija Armuš :

Čeka nas radno proleće a i radna godina, ukoliko želimo da obeležimo ovu godinu u znaku futsala. Pored muške reprezentacije koja je dala pravi primer, nama ne preostaje ništa nego da gazimo njihovim stopama i čekamo pozitivan ishod koji će doći kao nagrada celokupnog truda. Zapravo tek kad postaje teško tek tad se broji a mi možemo početi da brojimo. Imaćemo par okupljanja i turnir do pred kvalifikacije, pa smatram da je to sasvim dovoljno da kao ekipu naš stručni štab složi taktički deo. Takođe na nama je da individualno budemo sve do jedne fizički i mentalno spremne za ovaj period. Jeste da u našim redovima ima i mlađih igračica koje su se odlično uklopile i koje će sigurno biti prijatno iznenađenje ali sav teret očekujem da ponesu iskusnije saigračice. Prelomne momente koji se pamte donele su golman Mila Dujović, pokretač dobre odbrane koja nam daje sigurnost, Marija Vuković i njen tandem Andrijana Trišić, takođe lucidna Jovana Stojanović, neumorna i omiljena Ivana Malijar kao i čvrsta i borbena Barbara Izgarević. Najviše očekujem od onih koje mogu najviše i da pruže, nadam se samo da ćemo sve biti na okupu i zdrave i da će selektor Dejan imati potpun roster. Poenta je da se skocentrišemo na igru koju nam treneri Dejan i Vladimir Prša predoče i da je dovedemo do perfekcije kao i da nas ne zanima ko je preko puta nas. Selektor Dejan je uvek insistirao na dobroj odbrani mislim da ćemo se time i ubuduće voditi.
Litvanija kao i Severna Irska su nam nepoznanice, dok sa ekipom Slovačke imamo odličnu egal utakmicu iza nas gde je Slovačka odnela pobedu 3:2. Verujem u naš tim i ispunjenje zadataka koji će biti pred nama.

Sportski pozdrav za Futsal Balkan od Marije Armuš!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.