Srpski ženski futsal ima lepu budućnost a to su pokazale naše devojke osvojivši internacionalni turnir u konkurenciji Slovenije, Slovačke i Češke republike!

Posle pobede protiv Slovenije i tesnog poraza od Slovačke naše devojke su u poslednjoj utakmici na turniru slavile protiv Čehinja 4:2 što im je donelo prvo mesto na turniru!

Golove za našu reprezentaciju postigle su:

Vuković 18 i 40.minut, Izgarević 20.minut,i Stojanović u 33.minutu.

Najbolja igračica i strelac turnira Marija Vuković nam je prenela svoje impresije:

Presrećna sam zbog ovog istorijskog uspeha koji smo napravili. Ponosna sam na sve igračice i trenere koji su doprineli da ostvarimo zacrtani cilj,a to je da osvojimo turnir i pokažemo kako se bori za svoju zemlju i grb na grudima. Publika nas je podržavala u sve tri utakmice što je bio dodatni motiv. Najbitnije je da nismo pale posle poraza od Slovačke. U mec sa Českom usle smo motivisane da pobedimo ,podržimo jedna drugu na terenu i rezultat je došao. Želim jos jednom da se zahvalim stručnom štabu na ukazanom poverenju i sa velikim osmehom mogu reći da sam ponosna sto sam deo ovog tima. Takodje grad Zrenjanin nas je ugostio da se osećamo kao kod kuće i hvala im na tome.

Svoje utiske prenela nam je i Barbara Izgarević:

Prve impresije nakon tunira su fenomenalne, mislim da još uvek nismo svesne šta smo postigle i koliko je naš napredak ogroman. Što potvrđuje činjenica da smo prošle godine u seprembru izgubile 7:0 od Češke reprezentacije, a sada smo igrale egal sa njima u nekim momemtima smo bile čak i dosta bolje od njih. Mnogo mi je drago sto je prva pobeda u istoriji naše futsal reprezentacije baš ostvarena pred našom publikom i tako dobilo na još većem značaju. Iskoristiću priliku da citiram našeg selektora Majes Dejana pred početak utakmice sa Češkom: „Ponosan sam na vas, a nakon ove utakmice mogu da budem baš mnogo ponosniji!“ Želim da dodam i to da je na ovom turniru bila potpuno pozitivna atmosfera u ekipi i da smo na ovom turniru pokazale kako funkcionise jedan pravi tim, kako se na terenu „gine“, tako da mogu slobodno da kažem da je ta zdrava, pozitivna atmosfera bila ključ našeg uspeha.

Što se same igre tiče od Bojana Pavićevića, kroz primer muške A selekcije našeg stručnog staba smo naučile da je glavna stvar i nešto po čemu treba i naša selekcija da bude prepoznatljiva je odbrana, dobra odbrana se pretvara u dobar napad, napad može i lošije da krene, ali odbrana mora da „pršti“ da svi koji stanu preko puta nas, znaju da će nas teško proći i teško nam dati gol. Nikada nisam imala lepsi osecaj nego sada kada smo slavile pobedu u finalu, nekako je poseban osecaj nastupati za nacionalni tim Srbije. Takođe želela bih da se zahvalim mojim saigračicama, kao i odličnom stručnom stabu. Pored našeg selektora Dejana stručnom štabu su se priključila još dva nova sjajna trenera Pavle Gradić i Vladimir Jovanović koji su svojim dolaskom unapredili našu igru. Trener Vladimir Jovanović Prša se priključio na našim pripremama za turnir, dosta novih zahteva u igri nam je zadao, (glava nas je bolela od njega). To je čovek koji bez futsal table ne ide nigde, hehe.

Na linku gol Barbare protiv Češke.

https://web.facebook.com/409984909479395/posts/624239241387293/

Sve čestitke selektoru Majesu, svim devojkama i stručnom štabu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.