Zrenjanin, Novi Bečej i Kikinda domaćini međunarodnog turnira za dame.

Naša Ženska futsal reprezentacija biće domaćin jakog turnira u periodu od 28-31. maja.

Očekivanja od turnira iznela nam je Marija Armuš:

Raduje nas što ćemo po prvi put nastupati pred domaćom publikom, ženski fudbal je u ekspanziji i belezi veliki broj devojaka pa očekujem dosta fudbalerki da pogledaju pre nego što se i same odluče da se oprobaju na petoparcu,takođe verujemo da će nam podrška veoma značiti i sanjamo punu halu. Prva utakmica je sa Slovenijom i njoj se možda najviše radujemo. One su nas prve ugostile, primile smo ali im i dale prve golove.

Poznajemo ih što sa turnira što u reprezentstivnom izdanju. Češka nas je najviše zadužila u kvalifikacijama na Evropskom i to će nam biti težak meč možda na psihološkoj strani, koliko smo napredovale i sazrele kao tim najviše će se u ovom meču odraziti. Sa Slovačkom igramo po prvi put, još jedna kvalitetna ekipa kojoj se nadam da ćemo samo ukoliko budemo maksimalno fokusirane i pratile sve na čemu je trener radio nemamo drugog izbora nego da ostavimo srce na teren i učinimo njega ponosnim

Kako si zadovoljna dosadasnjim okupljanjima reprezentacije, kakva je budućnost ženskog srpskog futsala?

Uskoro će godinu dana od prvog treninga reprezentacije. Rad sa trenerom Majesom je evidentan ali falilo nam je uigravanje za taj prvi nastup na Evropskom prvenstvu koji smo beležile nakon samo 4 meseca od prvog treninga. U odnosu na ostale države osetno zaostajemo zbog izostanka lige ali ako pogledamo celu godinu napredak je vanprosečan. Budućnost ženskog futsala postoji i ne mogu a da ne spomenem Bojana Pavićevića koji je najzaslužniji za to, kojom brzinom će napredovati već zavisi od nas.

Vaše mišljenje o formiranju ženske futsal lige, i da li je to u planu da li si upucena?

Pre 4 godine smo imali mnogo više pitanja i više planova kada biste mi postavili ovo pitanje, sada se još svelo na to jedno a to je ženska liga. Početak će biti težak ali sve više interesovanja ima za ligu i taj dan ću slaviti kao drugi rođendan. A rođendan mi je jako blizu.

Trenutno se u Beogradu održava jak turnir BEST 2019, koji je prošle godine imao i futsal takmičenje devojaka gde je selektor Majes odradio prve selekcije, nažalost ove godine nema takmičenja u ženskom futsalu ali imamo i ženskog predstavnika na turniru.

Devojka iz Libana Džoana je predstavnik ženskog futsala, jer nastupa na turniru za mušku futsal ekipu Libana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.