Projekat Sportnet-a je kalendar odabranih 12 predstavnica svojih sportova. Sportnet-u je target tema promovisanje mladih sportista i mnogih takmičenja. Ovim putem novac od prodaje kalendara bio je namenjen u humanitarne svrhe, međutim kako je ova godina donela neplanirana odlaganja mnogobrojnih takmičenja, kalendar će biti dostupan za narednu sezonu tj. i za 2021.godinu.

Kao rezultat medijske pažnje došlo je i do ekspanzije i podizanja svesti o ženskom futsalu pa se među dvanaest uticajnih, mladih i lepih dama predstavnica ženskih sportova našla i kapiten ženske futsal reprezentacije Srbije Marija Armuš.

Prenosimo vam reči mlade Marije Armuš o ovom projektu i njena očekivanja u predstojećem periodu.

Drago mi je da sarađujem sa Sportnetom jer su tu da pruže medijsku pažnju i manje popularnim sportovima. Ženski fudbal jeste popularan kod nas i imamo dosta talentovanih devojčica, sve te igračice čine bazu i za futsal. Ženski futsal je na pragu osnivanja lige i taj dan ću slaviti kao svoj drugi rođendan. Do tad uživajte u lepim danima avgusta!

Poslednja objava UEFE je da je Preliminarna Runda UEFA Women’s Futsal Euro odložena za maj 2021 a glavna za oktobar 2021. Pretpostavljam da će futsal kao i mnogobrojni dvoranski sportovi biti pod strogim uslovima odigravanja ovih takmičenja. Jednostavno moramo se što pre navići da živimo sa ovim virusom tako što ćemo se čuvati mnogo više nego pre. To je jedini način da se što pre vratimo na terene.


Par mojih saigračica i selektor Dejan preležali su virus Covid-19. Najvažnije je da su sada dobro i zdravo. Ostaje žal jer je ova godina trebala biti ispunjena mnogobrojnim okupljanjima, treninzima, prijateljskim utakmicama kako bi se što bolje spremile za Evropsko prvenstvo, jedino što me raduje što smo svi dobro i što smo se uželele parketa i da ćemo dati 100% po povratku. Pozdrav redakciji Futsal Balkana koja je uvek uz nas i ostanite zdravo!

Marija Armuš.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.