U ova teška vremena koja su zadesila naše prostore, iz Skoplja smo dobili komentar gospodina Mensura Fazlije, koordinatora u KMF “Shkupi 1927”, trenutno prvoplasirane ekipe Prve Futsal Lige Makedonije..

Najpre sportski pozdrav iz Skoplja za sve ljubitelje futsala koji je kao i svuda u svetu, zbog ove grozne pandemije virusa Covid-19 i u Makedoniji zaustavljen kao i sav normalan život. Kao i svuda, zdravlje ljudi je na prvom mestu pa tek onda sve ostalo. Naš klub je u trenutku prekida takmičenja, dva kola pre kraja i play-off imao prednost od 6 bodova u odnosu na direktnog konkurenta KMF “Projekt Ciko” kojeg smo pobedili pred prekid prvenstva na našem parketu sa 4:1 te smo sa pravom očekivali novu treću titulu po redu u našim vitrinama a bili smo na dobrom putu i u takmičenju Kupa Makedonije gde smo stigli do polufinala i utakmice protiv KMF “Železarec”

U Preliminar Round smo prošli dalje sa 3 pobede i gol razlikom 19 3, dok smo u Makarskoj na Main Round imali jednu pobedu i dva poraza i završili smo na 3. mestu. Moram da napomenem da smo otišli bez 7 prvotimaca koji su igrali u Preliminarnoj Rundi u Skoplju, dobili smo jednu utakmicu protiv Omonije Nicozija 7:4. Igrači su bili u Makarskoj ali zbog problema smo zakasnili sa registracijom za u UEFA listu. Tamo su nam saopštili da zbog biroktratskih problema ne mogu da nastupaju. Siguran sam da sa njima u ekipi smo mogli da se nadamo boljem plasmanu.

Igrače koji su obeležili prvenstvo ne mogu da odvojim pošto mislim da svi u našoj ekipi su dali svoj maksimum a obzirom da u našoj ekipi ima 6 reprezentativaca Makedonije, Zoran Levevski, Redzep Sulejmani, Aleksandar Gligorov, Ismet Ceka, Dragan Petrović, Ferid Agus i Erkan Sederi kao i potencialni Shefki Berisha koji je u fantastičnoj formi. Mi smo ove godine hteli da napravimo iskusnu ekipu, miks iskustva i mladosti. Arsim Fazlija je kapiten ekipe on je igrač sa velikim iskustvom kao i golman Berat Jakupi. Uz njih moram spomenuti i mlade Erkan Shabanija i Burak Memedova koji su nada našeg kluba kao i perpsektivni Sead Demiri i Besar lusjani. Od ostalih spomenuo bi igrače poput: Idriz Dardhishta iz Juventus Serave i Josif Jovanov iz KMF “Projekt Ciko”.

Atmosfera posle zadnje utakmice sa Lokomotiv Duagavpils u ligi šampiona!

Za prvenstvo mislim da treba da se privede kraju takmičarski na parketu u halama ali ipak mislim da će situacija sa epidemijom i drugi uslovi to da diktiraju. Mi smo za to da se završi regularno i na kraju da slavimo posle zadnjeg sudijskog zvižduka. Biće problem ponovo pokrenuti ekipu i uvesti je u takmičarski ritam, naravno da su igrači na prvom mestu tako da bi oni morali postepeno krenuti sa treninzima, zatim treba izvršiti detaljne lekarske preglede. Naravno da je u odnosu na veliki fudbal, futsal vezan za igranje u zatvorenom, što bi u vrelim letnjim danima predstavljalo ogroman problem a uz to mi postojimo i igramo za našu vernu publiku kojoj sigurno nebi bilo dozvoljeno da prisustvuju utakmicama u halama. Deo atmosfere sa naših nastupa možete videti i na snimku sa utakmice protiv Lokomotiv Duagavpils iz Letonije koju smo dobili sa 3:2 u Skoplju u okviru Preliminarne Runde UEFA Futsal Lige Šampiona.
Sportski pozdrav za sve futsal zaljubljenike i pratioce Futsal Balkana iz Skoplja od Mensura Fazlija sa željom da ovo loše vreme što pre prođe, da sve prati zdravlje i naravno da se lopta ponovo zavrti po parketima u halama uz poruku “ostani kod kuće”!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.