Utakmicom Superkupa startuje sezona u…

Superkupom će u Dobrepolju početi nova sezona futsala u Sloveniji.  Snage na parketu odmeriće FC “Litija” i FK “Dobovec.” Domaćin Superkupa Slovenije je ekipa FK Dobrepolje.

Iz tabora FC Litije prenosimo komentare o predstojećoj utakmici.

Naš tim je osvežio svoje redove, oprostio se od trenera Senudina Džafića, kojeg je zamenio Andrej Dobovičnik, koji se nakon boravka na klupi reprezentacije vraća u tim.  Od igračkog kadra ekipu su napustili Matej Fideršek, Igor Bratić, Josip Jurić, Jonhn Lennon, Arnon, Timi Debeljak, Nik Jelić i Marko Đeković. Igor Osredkar, kapiten reprezentacije vratio se u svoj matični klub. Domen Krnc i Uroš Martič došli su iz Sevnice, a golman Nejc Berzelak prešao je iz Vrhnike u Litiju. Tim je pojačao brazilski dvojac Allek Rezende da Silva i Jediael Mota “Jedi”.

Trener Andrej Dobovičnik pre meča: „Igramo protiv veoma dobre ekipe koja je vrhunska kako u odbrani i napadu, tako i u prekidima. Ali mi smo na početku puta, očekivanja nisu velika. Mislim da imamo tim koji ima potencijal, napredovaćemo kroz ligu. Očekuje nas težak meč, na kraju krajeva, rival nam je ekipa koja je igrala sa Barselonom pre nekoliko meseci i to veoma dobar meč. Dobovec je veoma organizovan tim”. Pre meča, Igor Osredkar je takođe sumirao svoja očekivanja:

„Okupljamo se, ekipa je nova, moramo još da se uigravamo. To je i za mene velika promena, vratio sam se u kućno okruženje, navikavam se, navikavamo se i na ritam treninga. Imamo novi tim, ima mnogo mladih igrača koji će tražiti svoju šansu. Doveli smo dva Brazilska igrača, prvi je sa nama od početka, sa drugim smo odradili dva treninga. Okupljeni smo sa svih strana, energija je prava, iznad svega su bitna volja i želja svih, prisutna je i presudna! Učimo iz treninga u trening, iz meča u meč. Pre svega, biće nam potrebno vreme. Nema laži, Dobovec je favorit. Oni su tim koji je zajedno nekoliko godina, nemaju problema sa koordinacijom. Tačno se zna ko šta radi. Učićemo i tražićemo svoju priliku “. Svoje viđenje dao je i Gašper Vrhovec:

„U novu sezonu idemo potpuno promenjeni. Uspeli smo da sastavimo veoma zanimljiv i kvalitetan tim, a sutra očekujem težak meč. Superkup je posebna utakmica, može ga osvojiti i manje favorizovana ekipa, što je dokazano u prošlosti. Učinićemo sve što možemo da drugu godinu zaredom osvojimo Superkup. ”

Utakmica počinje  u 19:00 časova uz prenos na futsal..si

Tekst i slika Luka Bregar, futsal.si

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.