Omladinska futsal reprezentacija Srbije zabeležila je dva poraza u prijateljskim mečevima protiv Mađarske.

U prvom meču, odigranom u Subotici, rezultat je bio 2:3, dok je u revanšu u Segedinu Mađarska slavila sa 6:5. Da krenemo redom…

Srbija – Mađarska 2:3 (2:2)

Subotica – Dvorana sportova.

Gledalaca: 500.

Strelci: 1:0 Rosić u 1, 1:2 Pap u 14, 1:2: Nađ u 18, 2:2 Stojanović u 20, 2:3 Fekete u 37. minutu.

SRBIJA: Milanović, Dimitrijević, Redžović, Petrović, Marinković, Rosić, Vlajković, Milašinović, Miković, Arđeljan, Urošević, Mandić, Stojanović, Margetić.

Selektor: Vladimir Jovanović.

MAĐARSKA: Dohanji, Ronašeki, Pap, Ostor, Kečkeš, Juhaš, Solteš, Daroci, Fekete, Tama, Tot, Nađ, Gerenčer, Horvat.

Selektor: Tamaš Frank.

Orlići su odlično otvorili prvu utakmicu i poveli su preko futsalera Metalca Đorđa Rosića već u 22. sekundi. Ipak, Mađari koriste pad u igri naše reprezentacije i preko Papa i Nađa stižu do prednosti koju anulira Marko Stojanović u samom finišu prvog dela igre. Drugi deo protekao je u izjednačenoj igri oba tima, i jedni i drugi su mogli do trijumfa, ali su gosti bili spretniji, pa je Oliver Fekete u 37. minutu postavio konačnih 2:3.

Ma­đar­ska – Sr­bi­ja 6:5 (3:1)

Se­ge­din

Gle­da­la­ca: 500.

Strel­ci: 1:0 Fe­ke­te u 2, 2:0 Sol­teš u 14, 3:0 Sol­teš u 20, 3:1 Mi­la­ši­no­vić u 20, 3:2 Pe­tro­vić u 21, 3:3 Ro­sić u 24, 3:4 Di­mi­tri­je­vić u 25, 4:4 Di­mi­tri­je­vić auto­gol u 26, 4:5 Milašinović u 28, 5:5 Ta­ma u 32, 6:5 Ta­ma u 36. mi­nu­tu.

MA­ĐAR­SKA: Horvat, Juhaš, Solteš, Fekete, Tama, Ro­naš­ze­ki, Pap, Ostor, Keč­keš, Da­ro­ci, Tot, Nađ, Ge­ren­čer, Do­ha­ni.

Se­lek­tor: Ta­maš Frank.

SR­BI­JA: Margetić, Petrović, Marinković, Miković, Arđelan, Di­mi­tri­je­vić, Re­džo­vić, Ro­sić, Vlaj­ko­vić, Mi­la­ši­no­vić, Uro­še­vić, Man­dić, Sto­ja­no­vić, Ko­lja­jić.

Se­lek­tor: Vla­di­mir Jo­va­no­vić.

Drugi meč doneo je još više uzbuđenja! Mađari su poveli na samom startu, preko Feketea, a Solteš je sa dva gola, u 14. i 20. minutu povisio na 3:0. Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena, Nemanja Milašinović bio je brži od sirene i svojim golom vratio je nadu Orlićima da mogu do pozitivnog rezultata! Na startu drugog poluvremena – rapsodija izabranika Vladimira Jovanovića! Petrović je u 21. minutu smanjio na 3:2, Rosić je tri minuta kasnije izjednačio, da bi Dimitrijević u 25. minutu kreirao potpuni preokret! Ipak, isti igrač koji je doneo vođstvo Srbiji, autogolom je anulirao prednost u 26. minutu, ali radost Mađara nije dugo trajala jer je Milašinović dva minuta kasnije pogodio za 4:5. Delovalo je kao da će Orlići uspeti da slave na ovom meču, ali je kapiten domaće ekipe Adam Tama golovima u 32. i 36. minutu kompletirao novi preokret za konačnih Mađarska – Srbija 6:5.
Bile su ovo dobre provere za Orliće i selektor Vladimir Jovanović imao je priliku da vidi gde se Srbija nalazi u odnosu na kvalitetnu ekipu Mađarske. Naredna provera omladinske reprezentacije Srbije biće pravi spektakl jer Orliće 15. i 16. januara 2019. očekuju dueli sa Španijom, a nešto kasnije, 1. i 2. marta sa Ukrajinom!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.