Futsal reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda u istoriji i u dvorani ‘Čair’ savladala je Brazil rezultatom 3:0.

Više o ovoj utakmici možete pronaći na sledećem linku:

‘EVROPSKI BRAZILCI’ SRUŠILI BRAZIL! Orlovi upisali veliku pobedu protiv Karioka!

a isti rivali snage će odmeriti i u petak 12. aprila od 19 časova u beogradskoj ‘Štark Areni’. Po završetku te utakmice Orlove čekaju još dve veoma jake provere. Protivnik će biti Azerbejžan, a mečevi će se odigrati u Zrenjaninu i Požarevcu 15. , odnosno 16. aprila. Spisak futsalera Azerbejdžana za ovu utakmicu možete pronaći na sledećem linku:

BORISOV PREDVODI EKIPU: Poznat spisak Azerbejdžana za mečeve u Zrenjaninu i Požarevcu!

a sastav Srbije biće malo drugačiji u odnosu na duele protiv Brazila. Zbog obaveza prema klubu pojedini igrači će morati da se vrate u sastave svojih timova, a to je u prvi plan izbacilo tri futsalera iz domaćeg šampionata! Ninoslav Aleksić, Aleksandar Pavlović i Pavle Pešić dobili su poziv za duele protiv Azerbejdžana i reprezentativnim kolegama priključiće se u subotu 13. aprila. Aleksiću će ovo biti povratak u reprezentaciju posle četiri godine. Tada je kao jedan od najtalentovanijih igrača regiona dobio šansu, a sada je nestvarnim igrama u dresu Novog Pazara ponovo na mestu koje svojim kvalitetom zaslužuje. Pavlović je jedan od najboljih igrača hita prolećnog dela šampionata Prve futsal lige Srbije, niške Kalče, i on je već imao priliku da oseti reprezentativnu atmosferu na mini pripremama koje su organizovane krajem 2018. godine u Staroj Pazovi, dok je Pavle Pešić, uzdanica beogradskog FON-a ‘sa topom u levoj nozi’ prvi put u nacionalnom timu. Biće ovo velika čast za pomenuta tri igrača i nema sumnje da će oni uraditi sve kako bi ovaj poziv opravdali.

FOTO (IZVOR): Ninoslav Aleksić (privatna arhiva), Senko Župljanin (Fotografija sa utakmice Novi Pazar – Kalča), Pavle Pešić (privatna arhiva)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.