Posle prijateljskih utakmica protiv reprezentacije Mađarske, prenosimo utiske Barbare Izgarević, jednog od nosilaca igre ženske futsal reprezentacije Srbije.

Mi smo pre svega mlada representacija, koja korak po korak napreduje. Poslednje dve provere su nam bile sa veoma iskusnim ekipama, koje imaju lige u zimskom periodu i jako dugo igraju zajedno. Igrajući protiv ovakvih reprezentacija je jedini i pravi put ka uspehu. Igrali smo u podmlađenom sastavu. Selektor Dejan Majes je pružio šansu mladim igračicama koje  su unele neku novu atmosferu u naš tim, a svojom kreativnošću i borbenošću su opravdale očekivanja na terenu.

Utakmica sa Mađarskom je bila sjajna provera. U prvoj i u drugoj utakmici smo ispunile dosta zadataka koje nam je stručni štab zadao, greške iz prve utakmice smo korigovale što nas je dovelo do boljeg rezultata u odnosu na prvu utakmicu.
Ovu priliku ću iskoristiti da se zahvalim mojim saigračicama i “pačijoj školi” na sjajnoj borbi i želji, posebno u drugoj utakmici. Želim i da čestitam Mini Čavić na postignutom prvom golu za našu reprezentaciju.

Bićemo futsal nacija!

Kao što se i videlo posle prve utakmice protiv Mađarske biće mnogo bolje, mlade smo i imamo najviše prostora za napredak u osnosu na ostale ekipe.

U odnosu na reprezentaciju Mađarske, osnovna razlika je u tehnici futsala, način na koji one primaju loptu i na koji nacin mi to radimo, o driblinzima i okretima da ne pričamo. Samo što eto m, ponovo napominjem to da imamo sreće što smo mlade i imamo ludačku želju da napredujemo i imamo prostora za to baš puno!!!

I veliko Hvala Futsal Balkanu zato što pratite svaki naš i mali i veliki korak 🤗

Podsećamo, u prvoj prijateljskoj utakmici u Segedinu 16.11.2019.godine protiv odlične reprezentacije Mađarske, ekipa ženske futsal reprezentacije Srbije je poražena rezultatom 3:0 (3:0), dok je u revanš meču uz znatno bolju igru reprezentacije Srbije i uz više sreće i iskustva u nekim situacijama, Mađarska je slavila sa 5:4 (3:2).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.