Završen je i jesenji deo sezone Druge Futsal Lige Srbije…

Posle prošlogodišnjeg jesenjeg prvaka, KMF “Ivanjice” sa brdovitog zapada, ovogodišnja titula jesenjeg prvaka Druge Futsal Lige Srbije, seli se u pitomu vojvođansku ravnicu, dolinu Tise, koju je ubedljivo i zasluženo osvojila ekipa KMF “Bečej 2003” iz Bečeja.

Sa velikih 9 bodova prednosti u odnosu na prve pratioce, iskusna ekipa sa šefom struke još iskusnijim futsalerom Igorom Šošom, pokazala je tokom celog prvog dela prvenstva kontinuitet u igri i mentalnu sposobnost da se održi visok takmičarski nivo bilo da su u pitanju utakmice sa jačim protivnicima ili su to bile u pitanju utakmice sa lakšim (po tabeli) protivnicima. Nijednom nije dolazio do opuštanja tako da je rezultat prvo mesto sa 10 pobeda i samo jednim porazom od ekipe SAS u Zrenjaninu od 2:1.

Iz senke, novajlija u ligi, možda i najorganizovaniji klub malog fudbala KMF “Loznica-Grad 2018”, sastavljen isključivo od futsalera, dobro se držao većim delom takmičenja, međutim možda zbog manjka iskustva, pošto u ovom sastavu igraju tek od ove sezone i možda početničke treme, u par navrata su izgubili vredne bodove, ali su u poslednjoj utakmici savladali u gostima ekipu Jastrebca i najavili lepše proleće sa druge pozicije.

Sa istim brojem bodova u odnosu na Loznicu, nalazi se iskusna ekipa Ivanjice, koja je tek posle dva startna poraza od Leskovca i Tise, uz poraze od ekipa Bečeja i Jastrebca, izgleda došla do svoje prepoznatljive igre, koja ih je prošle sezone dovela na korak do elitnog ranga takmičenja u koji nisu uspeli da uđu možda i zbog odložene utakmice protiv tada vodećeg Konjarnika, u kojoj bi eventualnim trijumfom zauzeli vodeću poziciju pred prekid prvenstva 15.marta usled epidemije virusa Covid-19.

Ekipa KMF “Tisa”, nošena Guberinićem, Celinom, Tomčićem i ostalima, iskusnim sastavom, odigrala je u ovom delu prvenstva možda i ispod nivoa, pošto ih je većina futsal poznavalaca videla u vrhu tabele, međutim sa utakmicom manje imaju mogućnost da se sa 5.mesta na tabeli, domognu stepenik više i prestignu Jastrebac.

Još jedan novajlija, nije dopustio da ga proguta savezni rang takmičenja, tako da je posle početnih slabijih partija, predstavnik “Južne pruge” ekipa KMF “Leskovac” sa utakmicom manje, može stići i više od 6.mesta na tabeli i bar za sada se naći u zlatnoj sredini drugoligaškog karavana.

Odmah iza njih, sa dve utakmice manje i osvojenih 12 bodova nalazi se još jedan predstavnik “Južne pruge”, večiti pretedent za plasman u Prvu Futsal Ligu Srbije, koja im je zbog pandemije virusa Covid-19, izmakla makar zbog neigranja baraža za elitni rang takmičenja. Da li je u ekipi iz Bujanovca došlo do emotivnog pražnjenja ili je sve prolazni trenutak slabosti, pokazaće vreme i drugi deo sezone.

Žuta podmornica iz Zrenjanina, ekipa SAS, pogođena i bolešću,sa dve utakmice manje, po starom običaju, najbolje partije pruža kada je najpotrebnije, kada se ekipa “zagreje” a za to su idealni lepi prolećni dani. Vreme će pokazati da li je to već prešlo u tradiciju.

Novajlija, ekipa KMF “Palež” iz Obrenovca, posle početne euforije, dve pobede, ušla je u seriju loših rezultata. Ni smena trenera Jovanovića nije donela promene, međutim, osvajanjem boda protiv favorizovane Loznice i boda u Zrenjaninu a zatim pobede nad Metalcem, sa novih pet bodova iz tri poslednja meča, daje nadu obrenovčanima naročito na psihološkom planu, da su izašli iz krize i da mirnije mogu dočekati drugi deo sezone.

Šta reći za Banjicu i Metalac koji su pred prekid prvenstva u martu mesecu, delili četvrtu poziciju na tabeli sa 27 bodova, dok se sada nalaze pri dnu tabele, u opasnoj zoni ispadanja. Banjica sa 10 bodova, Metalac sa tri boda manje. Polena i ambiciozna ekipa Banjice, ni približno po rezultatimane ne liči na onaj tim od prošle sezone. Posle serije loših rezultata, iako su u mnogim utakmicama imali nebrojeno puta šansu da dođu do bodova, ali nedostatom sreće u realizaciji  iste su gubili, dolazi i do smene trenera, tako da je pred upravom i sportskim direktorom Milanom Grahovcem težak zadatak da u zimskoj pauzi pokušaju iznaći izlaz iz ove situacije.

Metalac Kolorado, popularni cirkuzanti, još jedan tim koji se ne može prepoznati. Ekipa koja gaji totalni futsal, vođena iskusnim trenerom Ivanom Vuksanovićem, nalazi se na pretposlednje mestu sa 7 bodova i u evidentnoj krizi, kroz koju se nadamo za dobrobit futsala, pošto su jedini u poslednjih par sezona, preferirali isključivo futsal igrače i iz koje su igrači koji su igrači činili okosnicu U19 reprezentacije, proći i vratiti se na pravi kolosek u nastavku sezone.

Na poslednjem mestu Druge Futsal Lige Srbije, nalazi se novajlija u saveznom rangu, ekipa KMF “Forum” iz Vršca. Mlada ekipa, predvođena trenerom Nešom Varađanom, koja je u dvomeču za popunu Druge Futsal Lige sa teritorije FS Vojvodine, savladala ekipu Leteći Holanđanin, plaća danak neiskustvu. Sastavljena od igrača iz Vršca sa par pojačanja sa strane, vredno trenira ali rezultati nikako da se vide. Bilo je tu i u nekim utakmicama nedostatka i sportske sreće, mada ekipa nije psihički poklekla, već naprotiv momci iz Vršca najavljuju da neće dozvoliti olako da ostanu na poslednjem mestu i ispadnu u niži rang.

Lista strelaca:

15
Jovanović Dragan (KMF IVANJICA)
14
Avramović Marko (KMF LOZNICA-GRAD 2018)
12
Celin Đorđe (KMF TISA)
11
Stojković Srđan (KMF TISA)
Golub Srđan (KMF BEČEJ)
Spasić Stefan (KMF JASTREBAC)
10
Guberinić Veselin (KMF TISA)
Novaković Marko (KMF BEČEJ)
Stefanović Igor (KMF LESKOVAC)
Tomčić Čedomir (KMF TISA)
9
Knežević Andrijano (KMF JASTREBAC)
8
Korać Stefan (KMF BEČEJ)
Milenković Aleksandar (KMF LOZNICA-GRAD 2018)
Mitić Igor (KMF BANJICA)
Nikolić Petar (KMF JASTREBAC)
Tomin Aleksandar (KMF SAS)
Vuletić Ivan (KMF LOZNICA-GRAD 2018)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.