Jesenji deo sezone Druge Futsal Lige Srbije obeležio je KMF “Bečej 2003” iz Bečeja…

Sa deset pobeda i samo jednim porazom, ekipa iz Bečeja koju sa klupe predvodi iskusni Igor Šošo, nalazi se na vrhu tabele sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na prve pratioce KMF “Loznica grad 2018” i KMF “Ivanjica”. Iz tabora KMF “Bečej 2003” dobili smo komentar sa osvrtom na jesenji deo sezone Druge Futsal Lige Srbije…

F. B. -U odnosu na prethodne dve sezone šta je to što je dovelo do rezultatskog “buma” i ubedljivo osvojenog prvog mesta u jesenjem delu prvenstva Druge Futsal Lige Srbije?

Bečej 2003 – Iskreno, ništa specijalno se nije menjalo ove sezone u odnosu na prvi dan kada je trener Igor Šošo preuzeo trenersko mesto i vođenje ekipe. Jednostavno, da se njegove ideje i sistem igre, obzirom da je u pitanju vrsni i iskusni poznavalac futsala, sprovede u delo potrebno je bilo da prođe vreme. Naravno, dosta bitnu ulogu su odigrala nova pojacanja koja su podigla ekipu na jedan viši nivo. Tu pre svega mislimo na Marka Novakovića, Borisa Bodonjija (dosao u ekipu u januaru 2020, neposredno pre prekida prvenstvo zbog virusa Covid-19, golmana Marinkovića, ali i svi ostali su imali svoj doprinos u ovome uspehu.

F. B. – Žal za publikom koju ste donekle ispostovali TV prenosima?

– Naravno da nam je krivo zbog toga, jer bi interesovanje za pojedine utakmice bilo zaista veliko, kako na domaćem tako i na gostujućim terenima. Međutim, kako je morala cela futsal scena Srbije da se uklopi u to, tako smo i mi. Za pokrivanje utakmica video prenosom najvecu zahvalnost dugujemo velikom prijatelju našeg kluba i bivšem golmanu Sinisi Bakraču i Caffe ,,Montevideo LT”.

F.B. -Dalji planovi što se tiče igračkog kadra?

– Par imena nam je dosta zanimljivo. Velika je zelja da vratimo Srdjana Stanića (KMF Novi Sad) u naše redove, naravno, ako budu obe strane u mogućnosti jer je to fenomenalan momak i bio je jedan od omiljenih u svlačionici kao i na parketu pošto se radi o izvrsnom futsalera. Tome treba pridodati i rad sa mlađim kategorijama kluba.

F. B. – PREISKUSNI Igor Šošo na klupi vašeg tima, koliko je to značilo u ovoj priči?

– Najbitniji šraf u celoj priči. Mislimo da je uzaludno pričati o njegovom futsal znanju jer mnogo igrača je stasalo uz njega, a pojedinima su karijere ubrzano krenule veoma uzlaznim putanjama. Uz pojačani rad i veći broj treninga, sigurno bi to izgledalo još bolje, ali radimo koliko finansije i obaveze igrača to dozvoljavaju.

Pozdrav iz Bečeja i puno pohvala za vaš rad, a mogli bi se i družiti na proslavi ulaska u Prvu ligu 🙂

Još jednom sportski pozdrav!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.