Odmah po završetku spektakla koji očekuje publiku u niškoj dvorani Čair i beogradskoj Štark Areni gde će se Orlovima suprotstaviti jedna od najkvalitetnijih svetskih reprezentacija – Brazil, Srbija će odigrati i dva meča protiv nacionalnog tima Azerbejdžana.

Azerbejdžan je takođe veoma jaka reprezentacija i redovan učesnik Evropskih i Svetskih šampionata, a selektor Alesio Da Silva na spisak je uvrstio sledeće futsalere:

Rizvan Farzaliyev (Araz)

Vitali Borisov (Neftchi)

Farid Atakishiyev (EKOL)

Namig Mammadkarimov (EKOL)

Rovshan Huseynli (Araz)

Oktay Rustamli (Araz)

Nihad Ismayilov (Araz)

Samir Hamzayev (EKOL)

Khatai Baghirov (Araz)

Cesar De Angelis Zhonatan Luiz (Zhetysu)

Teles Martins Thiago (Norilsk Nickel)

Everton Cardoso (Levante)

Fineo De Araujo (IPC Pelindo)

Emin Kurdov (EKOL)

Ipak, pitanje je ko će se od ovih futsalera pojaviti u Zrenjaninu i Požarevcu jer su prvi trenizi reprezentacije protekli bez naturalizovanih Brazilaca. Najpoznatije ime sa spiska, bar na ovim prostorima, svakako je Vitali Borisov bivši igrač Ekonomca i on će kao jedan od najiskusnijih futsalera svakako biti i predvodnik ove ekipe. Mečevi u Zrenjaninu i Požarevcu na programu su 15. , odnosno 16. aprila, a pitanje je i u kom će sastavu Srbija biti na ovim duelima jer pojedine igrače očekuju utakmice u plej of takmičenju u državnim prvenstvima. Azerbejdžan će pre dvomeča protiv Srbije igrati dve utakmice protiv Letonije. 11. i 12. aprila.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.