Omladinska futsal reprezentacija Srbije slavila je u drugom prijateljskom meču protiv Slovenije rezultatom 8:4 i tako se revanširala domaćinu za ubedljiv poraz u prvoj utakmici.

Izabranici Vladimira Prše Jovanovića odigrali su fenomenalnu utakmicu, posebno inspirisani bili su slavljenik Nemanja Milašinović (na dan utakmice napunio 19 godina), Predrag Radak i Jovan Urošević koji su po dva puta pogađali mrežu Slovenaca, dok su se po jednom u strelce upisali Zoran Arđelan i Đorđe Rosić. Za Sloveniju su golove postizali dva puta Gajser, Bjelčevič i Florjančič. Orlići su posle početne prednosti Zmajčeka veoma brzo odgovorili i do poluvremena vodili sa 1:5, a u 25. minutu bilo je i 1:7! Slovenija je stigla do časnog poraza u samom finišu, a dva gola postigla je iz kaznenih udaraca sa 10 metara. Za Srbiju su na ovom meču nastupali:

Margetić (golman), Milivojević, Urošević, Rosić, Milašinović, Re­džo­vić, Ra­dak, Mi­le­no­vić, Pe­tro­vić, Ar­đe­ljan, Man­dić, La­zar Đor­đe­vić, Lu­ka Đor­đe­vić (golman), dok u sastavu nije bilo Davida Mikovića zbog povrede.

Ovo su bile poslednje provere omladinske reprezentacije Srbije pred put u Mostar gde će se od 26. do 31. marta odigrati kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Samo jedna ekipa sa turnira obezbediće plasman na smotru najboljih timova Evrope, a protivnici Orlića biće Portugalci, Bosna i Hercegovina i Moldavija.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.