Posle dve prijateljske utakmice koje su odigrane 16. i 17. 11.2019. godine, protiv ženske futsal reprezentacije Mađarske, selektor Dejan Majes, nam je dao iz svog ugla, viđenje trenutnog stanja ekipe ženske futsal reprezentacije Srbije i njegova očekivanja od devojaka koje vodi.

Naravno, raspoložen sam za komentar za Futsal Balkan i drago mi je što ste me pozvali da iskažem svoja razmišljanja.

Jako dobre dve utakmice su iza nas. Posle prvih koraka i prve selekcije ženske futsal reprezentacije, odrađene su prve analize i uočeni kako nedostatci tako i dobre stvari. Turnir u Zrenjaninu je potvrdio da smo na pravom putu, pa smo poželeli da se merimo i sa jakim reprezentacijama iz Evrope. Podmladili smo ekipu i trenutno smo ubedljivo najmlađa reprezentacija, što je ekipa Ukrajine to znala da iskoristi i nanese nam dva poraza.

Posle tih utakmica smo se spremali i napravili dvomeč sa madjaricama, koje su igrale 4:4 sa Ukrajinom i izgubile od ruskinja 3:2, što nam govori da pripadaju grupi jačih ekipa. Prva utakmica u Mađarskoj , tačnije prvo poluvreme su oslikale njihovo iskustvo u odnosu na nas i povele su sa 3:0. Istim rezultatom je i završena utakmica a to drugo poluvreme nam je dalo snagu da pokušamo da se revanširamo. Posle analize prve utakmice smo shvatili da smo ravnopravni protivnici i da možemo da se nosimo sa njima.
Da smo u pravu, pokazali smo na terenu u drugoj utakmici koju smo samo nesrećnim okolnostima izgubili 4:5. Napravili smo ozbiljan iskorak unapred, podmladili smo ekipu koja može da igra u narednih 10-15 godina u ovom sastavu jel okosnicu čine igračice izmedju 22-25 godina, a podmladak koji nam i daje veru u budućnost i koji je nosio ravnopravno teret ovog dvomeča čine igračice 15-19 godina. Svakako svetla budućnost žensog futsala

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.