Đorđe Pantelić, trener u stručnom štabu KMF “FON” je još jedan iz čovek iz futsal struke koji je u ovim teškim trenucima koji su zadesili ove prostore, odvojio vreme i srdačno izašao u susret Futsal Balkanu odgovorivši na postavljena pitanja..

1. Možete li prokomentarisati situaciju koja je sve zatekla u vezi sa prekidom prvenstva?

Dobro ste rekli, zatečeni smo svi ovom situacijom. Postoje stvari i dešavanja u životu koja nisu u našoj moći. To se dešava upravo ovih dana. Prvenstvo je, kao i u svim sportovima, prekinuto zbog “više sile” i to u ovom trenutku moramo prihvatiti kao jedinu nepobitnu činjenicu. Situacija nije nimalo prijatna, što se tiče sveukupnih životnih okolnosti, izmedju ostalog i sportskih. Ekipe i timovi su prestali sa treniranjem i svakodnevnim aktivnostima, što je i normalno u ovakvim situacijama. Veliku štetu i posledice trpeće sve sfere života, ali to je u ovom momentu apsolutno nebitno u odnosu na primarni zadatak svih nas, a to je očuvanje zdravlja i ljudskih života.

2. Koje je Vaše mišljenje o statusu klubova, tabele i eventualnom završetku ili nastavku prvenstva?

Status klubova, tabela i sve ostalo u vezi sa tim su zamrznuti do daljnjeg. Mi iz KMF “FON” smo u svakodnevnom telefonskom kontaktu na relaciji uprava-stručni štab. Stav našeg kluba je da takmičenje treba da se nastavi, kada za to dodje vreme. Svesni smo da će, zbog eventualnog dužeg trajanja ove situacije, rokovi za završetak takmičenja u izvorno planiranom obliku biti skučeni i kratki. Ali, vremena će najverovatnije biti za neki izmenjeni i modifikovani oblik završetka takmičenja. KMF “FON” će se upravo i zalagati za skraćeni model plej-ofa i baraža, kako bi se sva sportska pitanja, u vezi sa borbom za titulu i opstanak, rešila u sportskim halama, a ne za zelenim stolom. To je jednoglasan stav nas iz KMF “FON”. Da li će tako i biti, vreme će pokazati.

3. Koje je Vaše mišljenje o igraču i timu koji su obeležili dosadašnji tok prvenstva, kao i o razočarenjima?

O igraču i timu koji su obeležili takmičenje bih sveobuhvatno mogao da pričam tek kada se sve završi, jer igrači i timovi tokom regularnog dela prvenstva sazrevaju, ciklično rastu ili padaju, a prava slika dolazi do izražaja tek u plej-ofu. U svakom slučaju, ima nekoliko igrača koji su obeležili dosadašnji tok takmičenja. Ako bih nekoga morao da izdvojim, to su svakako Strahinja Petrov iz Crvene Zvezde i Ninoslav Aleksić iz Novog Pazara. To su igrači koji nose svoje timove do dobrih rezultata, i od kojih mnogo toga zavisi na terenu. Naravno da u ovu grupu spada i najbolji srpski igrač ikada, Marko Perić, čije je prebogato iskustvo uočljivo na svakoj utakmici. Naše momke iz FON-a neću ovom prilikom pominjati, jer bih ispao subjektivan. Svaki od njih je ugradio sebe u uspehe koje smo postigli do sada, naročito u prolećnom delu u kome smo jedina ekipa sa svih 5 pobeda do momenta prekida takmičenja. Što se tiče kluba koji je obeležio dosadašnji tok prvenstva, to je svakako Crvena Zvezda, koja je još uvek bez poraza i koju, moram to da istaknem, znalački sa klupe vodi veliki gospodin i sportsmen Miša Alilović. Što se tiče razočarenja, za mene je ova situacija sa prekidom prvenstva jedino i najveće razočarenje. Na kraju,
svim futsal klubovima i njihovim članovima, kao i svima ostalima, želim dobro ZDRAVLJE u narednom periodu. A kada za to dodje vreme, SVI NA TRENING!!!

Zahvaljujemo se gospodinu Panteliću na razgovoru i ovom prilikom još jednom pružamo podršku narodu sa ovih prostora a naročitu gradu Zagrebu, koji je u jeku epidemije virusa COVID-19, pogođen zemljotresom!

G. PAVIĆEVIĆ O TRENUTNOJ SITUACIJI, NA FINSKU U AVGUSTU!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.