U okviru Elit Round kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu, u Nišu u Hali “Čair” će se od 01.do 04.februara odigrati turnir na kojem će se susresti reprezentacije Srbije, Španije, Ukrajine i Francuske. Pobednik turnira u Nišu izboriće direktan plasman na FIFA Futsal prvenstvo sveta, koje će se ove godine održati u Litvaniji (12.09. – 04.10.), dok će drugoplasirana ekipa iz Niša svoju šansu za prvenstvo sveta potražiti kroz dve baraž utakmice koje će biti odigrane 09. i 12. aprila.

Prenosimo izjave reprezentativaca Srbije koji zajedno nastupaju u Belgiji u timu Halle Gooik, Dragana Gala Tomića i Jovana Lazarevića:

Od Nove godine Joca i ja smo zajedno u klubu. Joca se jako brzo adaptirao i uklopio u ekipu, sistem rada trenera i funkcionisanja kluba, svojim talentom, kvalitetom koji poseduje i mladošću doneo je nešto novo ekipi Hale Gooik.
Zaostatak na pripremama nije primetan pošto je većina ekipe u reprezentaciji duži period zajedno, tako da smo odmah ušli i uklopili se u sistem rada selektora.
Očekivanja su svima ista naravno, izvući maksimum iz prednosti domaćeg terena i napraviti što bolji rezultat, što znači otići direktno ili preko baraža na Svetsko prvenstvo u Litvaniju ove godine.
Svi znamo kako smo prošli u žrebu i koliko nam je grupa jaka, ono što mogu da kažem da je ekipa spremna 100% za predstojeći turnir u Nišu. Jasno je da je favorit grupe Španija, reprezentacija Ukrajine, stalni učesnik velikih takmičenja i proverena takmičarska ekipa. Francuska je reprezentacija u usponu, sa velikim individualnim kvalitetom pojedinaca, tako da  teće biti teško i misljenja sam da mnogo zavisi od prve utakmice i kako otvorimo turnir.
Ovim putem želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju. Grad Niš je uvek bio dobar domaćin i vetar u leđa reprezentaciji, siguran sam da ce i ovog puta biti tako. Sportski pozdrav od Dragana Gala Tomića za sve ljubitelje futsala!

Njegov saigrač u klubu Jovan Lazarević za Futsal Balkan kaže :

Veliku čast predstavlja poziv da nosim dres sa državnim grbom i da branim boje Srbije na kvalifikacionom turniru u Nišu. Kao što je Gale istakao, iako kratkotrajnog zajedničko igranje u istom klubu, mnogo je značilo da se dodatno upoznamo i uigramo na parketu, tako da sa ostalim momcima možemo napraviti veoma skladnu celinu i predstavljati tvrd orah protivnicima. Znam da nam žreb nije bio naklonjen ali daću sve od sebe da na parketu pokažem ono najbolje. Dodatni vetar u leđa biće i nadam se pune tribine Čaira, mada igramo protiv iskusnih ekipa koje su navikle da igraju na teškim gostujućim terenima. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti u zacrtanom cilju i obradovati našu futsal naciju.

Sportski pozdrav od Jovana Lazarevića za sve ljubitelje futsala!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.