U prvom od dva prijateljska meča omladinskih reprezentacija Srbije i Španije gosti su u uzbudljivom meču u Gornjem Milanovcu stigli do trijumfa od 4:2.

Hrabro su odigrali izabranici Vladimira Prše Jovanovića protiv jedne od najboljih svetskih selekcija ovog uzrasta, ali je iskustvo Crvenoj Furiji donelo trijumf. Poveli su gosti već u prvom minutu preko Davida Pene i to je bio jedini gol viđen u prvom poluvremenu. ‘Blickrigom’ Polvila i Rodrigeza u periodu od 26. do 28. minuta Španci su stigli do ubedljivih 3:0, ali su Orlići uzvratili preko Mikovića u 30. i Marinkovića u 38. minutu pa se ušlo u uzbudljiv finiš meča. Srbija ipak nije stigla do izjednačenja, a gosti su u poslednjim trenucima utakmice postigli i četvrti pogodak i to preko Antonia Pereza za konačnih 2:4. Treba istaći da je atmosfera u hali ‘Breza’ bila fenomenalna i da je na tribinama bilo prisutno oko 1300 gledalaca.

Srbija – Španija 2:4 (0:1)

Strelci: Miković 30. i Marinković 38. minut – Pena 1. , Polvil 26. , Rodrigez 28. i Perez 40. minut

Srbija: Vladan Koljajić – Lazar Marinković, Jovan Urošević, Matija Urošević, Marko Stojanović.

Klupa: Nemanja Milanović (kapiten), Nemanja Dimitrijević, Ensar Redžović, Đorđe Rosić, Andrej Vlajković, Nikola Milašinović, David Miković, Zoran Arđeljan i Aleksandar Mandić.

Selektor: Vladimir Jovanović.

Španija: Adrian Pereira – David Pena, Antonio Perez, Manuel Romero, Kristian Molina.

Klupa: Hesus Alvaro, Bernat Polvil, Nestor Gomez, Alberto Miras, Ignjacio Tores (kapiten), Alehandro Ceron, Rikardo Konsalves, Adrian Rivera i Adrian Rodrigez.

Selektor: Alber Kanilas Alaves.

Drugu utakmicu isti rivali odigraće u sredu 16. januara od 19 časova u čačanskoj hali ‘Atenica’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.