Utiske iz tabora KMF Srpske posle istorijskog uspeha prenosi nam trener Đorđe Pantelić,

Kakve su Vaše impresije posle istorijskog rezultata?

Postignut je ogroman uspeh. Svaki ljubitelj futsala u Srbiji, pretpostavljam, složiće se sa mišljenjem da “Srpska” predstavlja ove sezone jedno osveženje na futsal sceni Srbije. Sve smo postigli radom, zalaganjem, željom i karakterom tima koji je gradjen i ugradjen u igrače. Naš tim postao je sinonim za borbu, požrtvovanje, energiju i stav na terenu. Potpuno sam siguran da je svaki od naših momaka za ovih godinu dana postao ne samo bolji igrač, nego i kompletnija i zrelija ličnost. Stručni štab, koji činimo Miša Alilović, Marko Sindjić, Nenad Šabić i ja, pokazao je jedno ogromno jedinstvo i koheziju, koju su igrači prepoznali i sledili tokom sezone. Bilo je i teških momenata, ali upravo tada su se u najvećoj meri i manifestovale karakterne vrednosti naše ekipe. Momci su verovali nama, kao i mi njima, i iz te sinergije došao je veliki uspeh koji se zove polufinale play-offa.

Kako mislite da se suprotstavite Ekonomcu i kakve su Vam šanse u toj seriji?

I pred sami play-off sam rekao da je naš cilj da nastavimo da pokazujemo i promovišemo vrednosti koje smo vec pokazali, a to su: odnos, ljubav, poštovanje, borba, karakter i energija. To smo i uradili u četvrtfinalu protiv ekipe FON-a, kojoj ovom prilikom moram da čestitam na izuzetnom fer i korektnom odnosu u sve tri utakmice. Naš momci igraju mnogo rasterećenije i lakše, jer su svesni da su vec mnogo toga u ovoj sezoni napravili. Tako da protiv šampiona države očekujem da pokažemo sve ono što se već zna o nama, pa kako bude što se rezultata tiče.

Na instagramu profilu Kmf Srpske se pojavila objava sa grbom KMF Zvezde, da li ima nekih novosti u vezi toga?

Ne bih detaljno o ovoj temi, jer smatram da prvo treba da zatvorimo ovu sezonu, koja je svakako predivna za sve nas. Takodje, moja zaduženja,kao trenera u stručnom štabu, vezana su za teren, rad i odnos sa igračima. Uprava kluba sigurno ce učiniti ono sto je najbolje u vezi sa strategijom daljeg rasta i razvoja kluba.

Utiske o sinoćnoj utakmici preneo nam je i jedan od junaka ” stručnjak za penale” Slobodan Tomić.

Znali smo da utakmica nece biti nimalo laka, ali mislim da smo imali manji rezultatski pritisak u odnosu na FON. Čvrsta odbrana je donela rezultat, ko je gledao utakmicu mogao je da vidi da se svaki naš igrač borio jedan za drugog. Pokazali smo karakter pri rezultatima 1:3 i 2:4 mi smo izdržali njihov pritisak i na kraju utakmicu uveli u miran tok. I na sve to u napadu smo bili efikasniji, što govori 6 golova u mreži FON-a. U svakom slučaju zaslužili smo prolaz u polufinale. Čestitao bih ekipi FON-a na fer i korektnoj borbi. Svakako ova tri meča pokazuju da futsal u Srbiji napreduje.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.