Futsal Balkan je imao veliku čast i zadovoljstvo da razgovara sa selektorom futsal reprezentacije Srbije Goranom Ivančićem!

Reprezentacija Srbije je uspešno odigrala turnir grupe 6, glavne runde kvalifikacija i ubedljivo osvojila prvo mesto. Reprezentativci Srbije u Serži-Pontuazu su prvo mesto osvojili pobedama nad selekcijama Švajcarske od 7:0, Belgije 2:1 i Francuske od 5:4.

FB: Kako ste zadovoljni kvalifikacijama?
G.I.Osvrtom na odigrani turnir, generalno gledajući, zadovoljan sam igrom na turniru, pored delimičnih padova u igri ekipa je odlično nastupila na sve tri utakmice, cilj koji je postavljen pred ekipu je ispunjen, tri pobede i prva pozicija u grupi što je bilo vrlo važno pošto se dolazi u žreb kao prvoplasirani iz grupe.
Ujedno, izborene su direktno kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo za grupno takmičenje što je takođe bilo od izuzetne vaznosti. Ekipa je podmlađena, šansu su dobili neki momci koji do sada nisu imali toliko prilike da igraju i po mom mišljenju  opravdali su očekivanja. Savršeno su se uklopili u ekipu, s’tim da tu ima još puno mesta za napredak, ali za ovaj nivo koji se igrao to je generalno sve bilo više nego odlično.

FB: Kakva su Vaša očekivanje pred žreb?

G.I.Lično bi više voleo da na predstojećem žrebu iz prvog šešira izbegnemo reprezentacije Portugalije i Španije, dok iz trećeg šešira, bilo bi dobro, ako može, da se izbegnu selekcije Ukrajine i Hrvatske. Normalno da nema lakog protivnika iako smo pred turnir važili za favorita, bez obzira na sve i na podmlađenu ekipu, ali u drugom krugu je potpuno druga situacija, ekipe su izjednačenije, nema lakog protivnika ali ponavljam, ako možemo da biramo voleli bi da izbegnemo ove navedene četiri ekipe a u odnosu na pokazano na turniru, očekujemo žreb puni optimizma iako neće biti lako, ali naš cilj je da se izborimo za jedno od prva dva mesta.

Zahvaljujemo se selektoru Ivančiću na izdvojenom vremenu i želimo puno sreće na predstojećem žrebu.

Žreb je podsećamo u četvrtak 07.11.2019.godine u Nionu od 14:45 časova a na izvlačenju će nas predstavljati Bojan Pavićević i Igor Gačić.

Elitna runda kvalifikacija  je na programu od 28. januara do 2. februara 2020. godine.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.