Zimski prelazni rok doneo je tri neočekivana transfera.

Trio – Marko Bogdanović, Euđen Morariju i Stojan Milovac, koji je godinama unazad uspešno nastupao za KMF Forum iz Vršca, svojim partijama zaslužio je poziv rumunskog velikana Informatike!

Bogdanović, Morariju i Milovac u dresu Informatike

Po dolasku u Rumuniju najbolje se snašao mladi i supertalentovani Milovac koji iz utakmice u utakmicu prikazuje neverovatne partije pa je u vikendu iza nas bio strelac čak četiri gola u pobedi od 5:3 protiv ekipe Gloria Buzau. Ko je postigao peti pogodak? Naravno, do skora prvi strelac Foruma, Marko Bogdanović. To nas je navelo da zakucamo na njihovu adresu i zamolimo ih da pratiocima Futsal Balkana iznesu utiske iz Temišvara:

Snašao sam se dobro, momci su mi pomogli da se brzo prilagodim i za sada ide u dobrom smeru. Rumunska liga ima dosta kvalitetnih ekipa, ali i pojedinaca, pa je samim tim i kvalitet futsala na zavidnom nivou, po meni čak većem nego u Srbiji. Dobili smo dobre uslove, dobro se trenira i ima puno prostora za napredak. Sve u svemu, u potpunosti sam zadovoljan – istakao je Stojan Milovac, a na njegove reči nadovezao se Marko Bogdanović:

Obzirom da mi je ovo prvi put da igram u inostranstvu, nepoznavanje rumunskog jezika i povrede koju sam zadobio na početku i zbog koje sam morao polako da ulazim u ritam treninga i utakmica, zadovoljan sam kako sam se snašao i uklopio. Uslovi i kvalitet futsala su odlični, ekipa mlada i izuzetno dobra i pred nama je lepa budućnost – rekao je Bogdanović.
Marko Bogdanović u dresu Informatike
Euđen Morariju je posle nekoliko blistavih sezona na golu Foruma dobio priliku da se dokaže u inostranstvu. On i dalje nije dobio pravu šansu na golu, ali strpljivo čeka ‘svojih pet minuta’ i kroz treninge se nameće kako bi spreman dočekao finiš sezone:
Stigli smo u veoma organizovan klub, klub velike tradicije koji je godinama unazad jedan od najboljih kako u Rumuniji tako i u regionu. Imamo sve uslove, vredno radimo i sigurni smo da će nam se vratiti kroz rezultate.
Euđen Morariju u dresu Informatike
Informatika se trenutno nalazi na petom mestu šampionata Rumunije i obezbedila je plasman u plej of, a Stojan Milovac je najbolji strelac ekipe od kada je stigao u zimskom prelaznom roku.
Stojan Milovac u dresu Informatike
Da li tri bivša igrača Foruma mogu do titule u Rumuniji ostaje da se vidi, jedno je sigurno – Milovac, Bogdanović i Morariju dokazali su da vrede i preneli su lepu sliku o srpskom futsalu kao i o bivšem klubu Forumu u svet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.