Još jedan futsal pregalac, zaljubljenik u magičnu igru i Predsednik Konferencije klubova Prve i Druge Futsal Lige Srbije, gospodin Goran Lazić iz KMF “Smederevo” rado se odazvao Futsal Balkanu i dao svoje viđenje o trenutnoj situaciji koja nas je zadesila kao i o budućnosti futsala po normalizaciji života posle pandemije izazvane virusom Covid-19.

Ova sitauacija koja je zadesila ceo svet na nesreću pogodila je i Srbiju i okolne zemlje.
Naravno, pošto viša sila u pitanju, opravdano je došlo do prestanka prvenstva.
Mišljenja sam da iskreno nema uslova i da prvenstvo ne bi bilo regularno ako bi se nastavilo.
Jedan od razloga je i to što igrači ne treniraju i ukidanjem vanrednog stanja trebalo bi nam 6 nedelja za trenažni proces. U najboljem slučaju bi prvenstvo moglo da se nastavi početkom Jula, pošto igrači bez takvih priprema ne bi bili u stanju da iznesu sav napor koji nas čeka i dolazilo bi do mogućnosti stvaranja velikih povreda.
Druga i veoma bitna stvar je ta što hale nisu u vlasništvu klubova. Mnoge hale nemaju klima uredjaje i veoma je teško igrati u tm uslovima čak i ako klubovi uspeju da obezbede termine.


Treća takođe veoma bitna stavka je to što igrači futsala nisu profesionalci i vezani ugovorima, tako da se ne možemo pravno računati i osloniti se na njih. Većina će otići na odmore već isplanirane sa svojim porodicama i klubovi i da obezbede prve dve stavke na treću neće moći da se oslone.
Tu automatski u takvoj situaciji dolazimo do neregularnosti prvenstva.
Smatram da Prva liga treba da ostane sa svih 10 klubova, plus da se prve dve ekipe iz druge lige plasiraju u viši rang, tako da bi Prva Futsal Lige Srbije imala sledece sezone 12 klubova.
Druga liga ulaskom prve dve ekipe u viši rang takmičenja ostaje sa 10 klubova plus trenutni prvaci trećih liga a to su 4 kluba. Sa tim ćemo sledeće sezone imati 14 klubova u Drugoj Futsal Ligi Srbije.
Kao Predsednik Konferencije klubova prve i druge lige smatram da je to jedino ispravno i pravilno.

Sportski pozdrav za sve čitaoce Futsal Balkana i ljubitelje futsala kao i za sav narod sa ovih prostora uz želju da ovo zlo koje nas je snašlo, što pre i bezbolnije prođe želi vam Goran Lazić iz Smedereva!

OSTANI KOD KUĆE!

Iz Metalac Kolorada stižu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.