Jovan Stanković, dobro poznato lice poznavaocima futsala, svoju uspešnu karijeru gradi i van granica Srbije. Kao igrač-trener Jovan već duže vreme predstavlja svoju zemlju u Finskoj.

Gospodin Stanković nam je predočio svoju uspešnu karijeru, do sada učinjeno na polju futsala, utiske iz Finske..

Nakon završene srednje škole (Vojna Gimnazija u Bg) otišao sam u Niš da studiram Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja I u tom period krenuo sa futsal karijerom.
Rođen sam u Pirotu 20.01.1987 ,tamo I započeo prve futsal korake. Godine
2006/2007 sam upisao DIF I te iste godine igrao u Pro Alu iz Prokuplja. Nakon toga od 2008 do 2012 sam bio član Kopernikusa sve dok nisam zavrsio fakultet.
2012 odlazim u Varnu i sa ekipom Grand Pro sam bio četvorostruki prvak zemlje i učesnik Lige šampiona, od toga više preko 30 utakmica u tom takmičenju kao kapiten ekipe. Najveći uspeh ekipe je bio 2014 Elit Round u Lisabonu.
Kao zaslugu za sve te godine, dobio sam njihov pasoš i postao sam standarni reprezentativac njihove zemlje.
2015. godine dolazim u Finsku. Prva godina nije bila sjajna. loša ekipa i rezulatati . Došlo je nakon toga do promene igračkog kadra I trenera (dosao je Finac Matti Antonen kao trener) I sledeće godine osvajamo bronzu.
Na insistiranje uprave kluba 2016. godine me postavljaju kao glavnog trenera ekipe I igrača što je za mene bila velika čast i izazov.
2016/2017.smo izgubili finale play off-a od Kady koji je tada u svojim redovima imao 8 najboljih reprezentativaca .
2017/2018. gubimo opet u finalu play off-a od Kady koji je tada ima 4 stranaca (Radin- Srbija ,Newot -Brazil ,Parente -Portugal ,Vasko Vujovic Crna Gora-trener ) dok smo mi uvek bili I ostali klub skoncentrisan na domaće igrače I plus našeg internacionalca Dušana Milojevića koji je u klubu već 3 godine.
Ovo je moja peta sezona ovde,ove godine smo otvorili sezonu na način koji smo I očekivali, i iskreno se nadam da ćemo titulu proslaviti u našem gradu .
Tu sam sa porodicom, ženom Aleksandrom I sinom Stefanom.
Pored futsala imam i stalno zaposlenje u firmi TKM group .
Ambicije su uvek biti u vrhu Finskog futsala i da ostavim kao sto i jesam do sada dubok trag u njemu kao trener i igrač.


Razlika u futsalu u odnosu na Srbiju je u tome što ovde su tereni malo manji i svaka ekipa igra presing ,fizički su jako dobri, mozda ne tehnički kao igrači sa naših područja, jako su pametni kako za futsal tako I za sve u životu. Taktički  su tako jako obučeni zahvaljujući stalnim UEFA seminarima i treneru reprezentacije Mići Martiću.
Trenutno sam na poslednjem modulu na seminaru za UEFA “B” licencu kod Miće  i nadam se već u januaru da ću imati I to priznanje . Klub je na jako visokom organizacionom nivou ,imamo naš web sajt i možete da pogledate na kom je to nivou.
Do prošle godine smo se zvali Leijona Futsal a od ove Akaa Futsal (Akaa je grad/regija ). Još da dodam, prošle godine sam bio proglašen za člana najbolje petorke llige što se veoma pozitivno odrazilo i na moje saigrače u klubu kao i još jedan detalj promocije naše zemlje i kluba čiji dres nosim

Svi moji i planovi moje porodice su vezani za Finsku, jer prošle godine smo kupili kucu ovde I nadamo se da ćemo uživati u carima Finske jos puno godina.

Hvala na pozivu i sportski pozdrav iz Finske za Futsal Balkan i sve ljubitelje futsala!!!

Zahvaljujemo se gospodinu Stankoviću i želimo mu puno uspeha na porodičnom, klupskom i reprezentativnom planu gde ga očekuju teške kvalifikacije u Varni za Evropsko prvenstvo, gde se u grupi sa Bugarskom nalaze još i reprezentacije San Marina , Andore I Albanije!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.