Kao grom iz vedra neba futsal javnost u Srbiji pogodila je vest – KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu.

Šta ovo konkretno znači kako za beogradskog prvoligaša i crveno belu familiju tako i za futsal u Srbiji?! Kontaktirali smo ljude iz upravnog odbora KMF Srpska, a zvanično saopštenje koje su nam poslali vam prenosimo u celosti:

Saopštenje povodom strateškog partnerstva između
FK Crvena zvezda i KMF Srpska

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je došlo do dogovaranja strateškog partnerstva izeđu FK Crvena zvezda i KMF Srpska. Duži vremenski period postoji odlična saradnja kako sa ljudima koji se nalaze u Upravnom odboru i FK Crvena zvezda i SD Crvena zvezda tako i sa navijačima FK Crvena zvezda. Fudbalski klub i Sportsko društvo Crvena zvezda mnogo puta su nam izašli u susret i pomagali nam u funkcionisanju našeg KMF. Sarađujući odgovorni iz Crvene zvezde su prepoznali dobru organizaciju, marljiv rad, požrtvovanost i posvećenost futsalu i sportu i podizanje saradnje na najviši nivo je samo logičan nastavak.

Za nas ovaj dogovor predstavlja ogrman uspeh i nagrada za naš dosadašnji rad. Ne sumnjamo da ćemo sada postati jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji poput Ekonomca iz Kragujevca koji je zasigurno na nivou najbolje organizovanih evropskih ekipa. Ovo će nam samo dati vetar u leđa da još marljivije i predanije radimo i da stanemo rame uz rame sa najboljim evropskim futsal klubovima.

Takođe, ulazak FK Crvena zvezda u sferu futsala predstavlja fenomenalnu stvar i za srpski i za evropski futsal. Sigurno će pojavljivanje Crvene zvezde predstavljati magnet kako za nove igrače tako i za navijače koji će početi u većem broju da prate futsal utakmice. Futsal u Srbiji će zasigurno dobiti jedan novi zamajac i na nama je da to iskoristimo i podignemo i ligu i igrače na veći nivo od kojih će i reprezentacija da ima koristi u budućnosti.

Veoma bitna stavka strateškog partnerstva predstavlja i osnivanje mlađih kategorija. Veliki problem u Srbiji predstavlja što mali broj klubova koji imaju mlađe kategorije i u tom slučaju su klubovi prinuđeni da stvaraju futsal igrače kada su oni već u zrelim godinama što je za ozbiljan futsal na nivou Evrope i sveta dosta kasno. Kako mi kao klub težimo da stanemo rame uz rame sa evropskim klubovima ozbiljno ćemo se baviti radom sa najmlađima i stvaranjem futsal igrača od najmlađih kategorija. Ovim ćemo obezbediti priliv kvalitetnih već obučenih igrača u seniorski futsal. Takođe značajno je da se mladi usmere na pravi put i uče pravim životnim vrednostima, da se bave sportom i sklone sa ulice.

Po završetku tekuće takmičarske sezone definisaće se ciljevi kluba, razmotriće se modaliteti za realizaciju zacrtanih ciljeva. Takođe, definisaće se i ciljevi seniorskog tima u narednoj takmičarskoj sezoni. Obzirom da klub veličine i renomea Crvene zvezde uvek teži najveći dometima, naš cilj u narednom periodu biće osvajanje titule prvaka Srbije i plasman u Futsal ligu šampiona.

Uprava KMF Srpska želi ovim putem da se iskreni zahvali upravama SD Crvena zvezda i FK Crvena zvezda na podršci našem klubu u dosadašnjem radu a na nama je da ne izneverimo ukazano poverenje u predstojećem periodu.

Uprava KMF Srpska!

Ovo je, bez sumnje, početak nečeg velikog, kako za srpski tako i za evropski i svetski futsal jer je Crvena zvezda veliko ime! KMF Srpska nije igrala svoj meč 12. kola Prve futsal lige Srbije protiv niške Kalče jer je on na zahtev Nišlija odložen, a u subotu 16. februara Srpska će pred svojim navijačima odigrati jedan od derbija 13. kola protiv Novog Pazara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.