Kao grom iz vedra neba futsal javnost u Srbiji pogodila je vest – KMF Srpska i FK Crvena zvezda postigli su sporazum o strateškom partnerstvu.

View this post on Instagram

КМФ Српска и ФК Црвена звезда постигли су споразум о стратешком партнерству Обавештавамо све пријатеље и навијаче КМФ Српска да смо постигли договор о стратешком партнерству, која подразумева несебичну помоћ и сарадњу нашем КМФ у току такмичења у пролећном делу првенства, како бисмо реализовали све планиране активости. По завршетку такмичарске сезоне прелазимо на следећу фазу реализације стратешког партнерства. КМФ Српска се овим путем искрено захваљује Управама СД Црвена звезда и ФК Црвена звезда на указаном поверењу и подршци нашем клубу у предстојећем периоду. У пуном обиму стратешко партнерство ће почети да се реализује од наредне такмичарске сезоне. @crvenazvezdafk @crvenazvezdasd #српска #србија #фкцрвеназвезда #crvenazvezda

A post shared by KMF Srpska (@kmfsrpska) on

Šta ovo konkretno znači kako za beogradskog prvoligaša i crveno belu familiju tako i za futsal u Srbiji?! Kontaktirali smo ljude iz upravnog odbora KMF Srpska, a zvanično saopštenje koje su nam poslali vam prenosimo u celosti:

Saopštenje povodom strateškog partnerstva između
FK Crvena zvezda i KMF Srpska

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je došlo do dogovaranja strateškog partnerstva izeđu FK Crvena zvezda i KMF Srpska. Duži vremenski period postoji odlična saradnja kako sa ljudima koji se nalaze u Upravnom odboru i FK Crvena zvezda i SD Crvena zvezda tako i sa navijačima FK Crvena zvezda. Fudbalski klub i Sportsko društvo Crvena zvezda mnogo puta su nam izašli u susret i pomagali nam u funkcionisanju našeg KMF. Sarađujući odgovorni iz Crvene zvezde su prepoznali dobru organizaciju, marljiv rad, požrtvovanost i posvećenost futsalu i sportu i podizanje saradnje na najviši nivo je samo logičan nastavak.

Za nas ovaj dogovor predstavlja ogrman uspeh i nagrada za naš dosadašnji rad. Ne sumnjamo da ćemo sada postati jedan od najbolje organizovanih klubova u Srbiji poput Ekonomca iz Kragujevca koji je zasigurno na nivou najbolje organizovanih evropskih ekipa. Ovo će nam samo dati vetar u leđa da još marljivije i predanije radimo i da stanemo rame uz rame sa najboljim evropskim futsal klubovima.

Takođe, ulazak FK Crvena zvezda u sferu futsala predstavlja fenomenalnu stvar i za srpski i za evropski futsal. Sigurno će pojavljivanje Crvene zvezde predstavljati magnet kako za nove igrače tako i za navijače koji će početi u većem broju da prate futsal utakmice. Futsal u Srbiji će zasigurno dobiti jedan novi zamajac i na nama je da to iskoristimo i podignemo i ligu i igrače na veći nivo od kojih će i reprezentacija da ima koristi u budućnosti.

Veoma bitna stavka strateškog partnerstva predstavlja i osnivanje mlađih kategorija. Veliki problem u Srbiji predstavlja što mali broj klubova koji imaju mlađe kategorije i u tom slučaju su klubovi prinuđeni da stvaraju futsal igrače kada su oni već u zrelim godinama što je za ozbiljan futsal na nivou Evrope i sveta dosta kasno. Kako mi kao klub težimo da stanemo rame uz rame sa evropskim klubovima ozbiljno ćemo se baviti radom sa najmlađima i stvaranjem futsal igrača od najmlađih kategorija. Ovim ćemo obezbediti priliv kvalitetnih već obučenih igrača u seniorski futsal. Takođe značajno je da se mladi usmere na pravi put i uče pravim životnim vrednostima, da se bave sportom i sklone sa ulice.

Po završetku tekuće takmičarske sezone definisaće se ciljevi kluba, razmotriće se modaliteti za realizaciju zacrtanih ciljeva. Takođe, definisaće se i ciljevi seniorskog tima u narednoj takmičarskoj sezoni. Obzirom da klub veličine i renomea Crvene zvezde uvek teži najveći dometima, naš cilj u narednom periodu biće osvajanje titule prvaka Srbije i plasman u Futsal ligu šampiona.

Uprava KMF Srpska želi ovim putem da se iskreni zahvali upravama SD Crvena zvezda i FK Crvena zvezda na podršci našem klubu u dosadašnjem radu a na nama je da ne izneverimo ukazano poverenje u predstojećem periodu.

Uprava KMF Srpska!

Ovo je, bez sumnje, početak nečeg velikog, kako za srpski tako i za evropski i svetski futsal jer je Crvena zvezda veliko ime! KMF Srpska nije igrala svoj meč 12. kola Prve futsal lige Srbije protiv niške Kalče jer je on na zahtev Nišlija odložen, a u subotu 16. februara Srpska će pred svojim navijačima odigrati jedan od derbija 13. kola protiv Novog Pazara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.