Ekipa KMF “Loznica Grad” će se od sezone 2020/2021 godine, takmičiti u saveznom rangu u Drugoj Futsal Ligi Srbije, kao pobednik treće LIGE pod okriljem FSRZS…

Naime, posle odluke FSS da se futsal prvenstva usled epidemije virusom Covid-19 prekinu i da trenutni raspored ekipa na tabeli odluči konačni poredak, doneo je ekipi KMF “Loznica Grad” mesto u saveznom rangu takmičenja kao prvoplasiranoj ekipi iz treće lige.Ono što je kuriozitet je to da je ovaj futsal klub iz Loznice, krenuo stopama Konjarnika koji je za dve sezone prošao dva ranga takmicenja, s’tim da klub iz Beograda ima znatno dužu tradiciju od lozničana.

KMF “Loznica Grad” je svoj prvi meč na parketu imala u prijateljskom susretu sa komšijskim klubom, tada prvoligašem, KMF”RB” iz Valjeva, pred početak takmičarske sezone 2018/2019 u regionalnoj ligi Zapad. Već tada se videlo da osobe poput Ace, Zvonka, Gorana, Peđe ovaj tim ima perspektivu za napredak.

Po rečima gospodina Gorana Petrovića “tim menadžera” ekipe KMF “Loznica Grad” u celoj priči oko dvogodišnjeg postojanja i više od očekivanog ubrzanog napretka kluba veliku ulogu imao je i sam grad od kojeg nije izostala ni svesrdna pomoć, na čelu sa gradonačelnikom gospodinom Vidojem Petrovićem koji je prepoznao dobru “hemiju” u upravi, među igračima, publikom i u samom gradu. Najpre bi da čestitam igračima koji su najzaslužniji za ovaj uspeh. Ubedljivo su bili prvi u momentu prekida prvenstva tako da im je ostalo da rutinski privedu sezonu kraju. Plasman u Drugu Futsal Ligu Srbije će biti proslavljen na pravi način a zatim počinjemo pripreme kluba na svim nivoima za igranje u profesinalnom rangu takmičenja. Ponovo bi istakao našeg gradonačelnika koji nas je podržao od samog početka kad smo krenuli u ovu sjajnu priču a ujedno ističem i domaćinstvo reorezentaciji Srbije koja je igrala u Loznici prijateljsku utakmicu protiv Irana i da su iz se svi iz KMF Loznica potrudili da organizuju tu utakmicu na svetskom nivou. Ta utakmica mnogo je doprinela i predstavljala pravi okidač samom razvoju futsala u Loznici. Nećemo stati jer znamo da možemo do titule šampiona države u skorije vreme.

Sportski pozdrav za sve pratioce Futsal Balkana iz Loznice od Gorana Petrovića!

Futsal Balkan želi dobrodošlicu u savezni rang takmičenja ekipi “Loznica Grad” uz želju da svoj ekspresni uspon nastavi i u predstojećoj sezoni 2020/2021 takmičenja u Drugoj Futsal Ligi Srbije! Fudbalska futsal bajka u Loznici nastavlja da dominira na sportskoj sceni Srbije a uskoro i…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.