U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Druge Futsal Lige Srbije, u Valjevu će se u ponedeljak 25.11.2019. godine odigrati meč između starih znalaca, domaćina KMF “RB” i KMF “Metalac Kolorado” iz Gornjeg Milanovca.

Prenosimo mišljenje i očekivanje od novog šefa struke RB-a gospodina Koste Markovića :

 

S’obzirom da sam dugo u klubu i sve momke poznajem, ovo mi ništa nije novo!!! Preuzeo sam ekipu u izuzetno teškom trenutku, gostovanje Smederevu koji ima 4,5 igraca koji su dugi niz godina igrali prvu ligu i sada odlična ekipa KMF “Metalac Kolorado”, koji je za mene jedan od malobrojnih klubova u zemlji koji pokušavaju da rade na pravi nacin!

Razmišljaju u pravom smeru, što više igrača iz njihove okoline i rad sa mladima. Razmišljaju o buducnosti a ne kratkoročno kao većina klubova u zemlji.

Stav našeg kluba je da pokušamo da izborimo bar taj baraž za ulaz u Prvu Futsal Ligu, tako da sve osim pobede, za nas bi bio neuspeh. Imam sve igrače na raspolaganju, kartoni i povrede su me ovog puta zaobisli tako da sa kompletnim sastavom dočekujemo odličnu ekipu Metalca sa kojom već duži niz godina imamo odličnu saradnju. Očekujem pobedu ali mislim da ni malo neće biti jednostavno. U nekom narednom periodu davaću sve više šanse mlađim igračima i igračima iz Valjeva. Osvrtom na to što sam rekao, mislim da je to jedina dobra stvar za Futsal i mislim da drugačije ne možemo da napunimo hale ukoliko nemamo u ekipi većinu igrača iz tog mesta.

Hvala vam na pozivu da dam izjavu za vaš sajt i uvek ću se rado odazvati istom…

Sportski pozdrav iz Valjeva!!!

Marko Prokić, kapiten ekipe KMF “RB”:

Iz mog ugla, Druga Futsal Liga je veoma izjednačena i prosto se ne zna ko će biti na vrhu na kraju, što govori i bodovni saldo na tabeli, dosta ekipa je pokazalo kvalitet koji ih je doveo na vrh tabele koje garantuje mesto koje vodi u prvu ligu.

Što se tiče KMF RB-a, doživeli smo neke promene u stručnom štabu i mislim da je ta ‘’šok terapija’’ dala rezultat i da novi trener Kosta Markovic ima ideju koju će pokušati da sprovede u delo i da napravi dobar rezultat sa ekipom. Mislim da je broj bodova mogao biti veći ali šta je tu je, moramo se okrenuti utakmici u poslednjem kolu protiv ekipe Kolorada iz Gornjeg Milanovca za koju igraju 3 igrača koja su prošle godine nastupala za naš klub i dobro nas poznaju kao i mi nih.
Moje misljenje je da u ligi ima dosta iskusnih ekipa koje imaju neki svoj sistem koji pokušavaju da igraju, a posebno bih istakao ekipu Smedereva koja igra odličan futsal i mislim da njihov bodovni saldo nije realan.
Ostalo je još jedno kolo i nadam se da ćemo kod kuće okončati ovaj prvi deo sezone sa još jednom pobedom koja bi dosta značila kako igračima tako i upravi kluba i da svi istrajemo u nasem cilju a to je naravno povratak u Prvu ligu.

Gospodin Ivan Vuksanović alfa i omega KMF “Metalac Kolorado” i jedan od najprofesionalnijih ljudi iz sveta futsala :

Očekuje nas izuzetno težak meč sa iskusnim protiv nikom. Imamo 2 vezana poraza, što je za nas nova nepredviđena situacija. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje u Valjevu, biće teško ali se nadamo dobrom ishodu.
Dugo nismo igrali protiv RB, oni su naši stari znanci iz Zapadne Srbije, tako da jedva čekamo da dodjemo u Valjevo jer to su naši prijatelji.

Sportski pozdrav za Futsal Balkan!!!

Utakmica u Valjevu igra se 25.11.2019. godine u Hali sportova u 19:30 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.