Kao što smo ranije najavili, u Kotežu 17.05.2020.godine, nakon duže pauze, startovao je Futsal u Srbiji…Skupilo se društvo staro i ponovo futsal zaigralo!

Povod da se čarobna igra ponovo nađe na repertoaru nije bio takmičarski već ideja (veoma uspešna) Vladimira Kreze Jovanovića, legende Konjarnika, da se na jednom mestu okupe igrači, počev od najmlađih, preko seniorskih, pa sve do legendi i veterana futsala, u cilju formiranja Udruzenja veterana futsala Srbije. Naravno, pored futsala, bilo je i ono što krasi futsalere i daje draž ovom sportu a to je da posle ljute  borbe na terenu za svaku loptu, na red uvek dodje treće poluvreme u kafani i druženje uz susret starih, ljutih protivnika”

Ovu predivno osmišljenu i realizovanu manifestaciju, svojim prisustvom uveličale su četiri seniorske ekipe, klub domaćin KMF “Palež, zatim KMF” Konjarnik” predvođen legendom Mikijem Kapelom, KMF “Banjica” naoštrena dvojcem Grahovac i trenerom Sašom Stankovićem i na kraju KMF “SAS” iz Zrenjanina, koji je pod vođstvom čuvenog Sime Batinice i osvojio ovaj jednodnevni turnir u futsalu pobedivši u finalu KMF “Banjicu” sa 3:2.

Potom su na red došloe mlade nade Koteža i Obrenovca, igrači do 21-ne godine u kojoj su pobedu izvojevali domaći mladići i rezultatom 3:1 pokazali da je Kotež neosvojiva tvrđava. U ovoj utakmici istakao se kod donacih mladi Milivojević, dvostruki strelac a kod gostiju bolji od ostalih bio je Uroš Dimitrijevic kao i gost ekipe, golman Ranković iz Valjeva koji je prethodno branio mrežu i u meču seniorske ekipe.KMF”Palež”.

Šlag na tortu bila je utakmica veterana u kojoj su snage oprobali i probirljivu publiku zadovoljili legende Koteža predvođene domaćinom Krezom Jovanovićem, dvostrukim asistentom na ovom meču, te majstorom Žikicom Nikolićem, Acom Božovicem, Stevanović, Krstićem, Mitrovićem i bravuroznim golmanom Pribakovićem dok su na suprotnoj strani imali takve veličine poput bivšeg golmana i igrača Konjarnika Trmčića, Nešića, Bate Ćaćića te Tupajića, Venčevića, Lapčevića, a sa tribina zdušnu podršku davali i takvi asovi poput Perića, Rnića, Milanovića, Bunjevčevića, koordinata za Futsal u FSS gospodina Bojana Pavićevića, direktora Prve i Druge Futsal Lige Srbije gospodina Radenka Boškovića, zatim legendarnog menadžera futsala, fudbala i boksa Nebojšu Neša Vukovića te Stepanovića, Damnjanovića, nišlije Todorović i Mite Antića, valjevaca Begovića i Rankovića. Pobedu su opet odneli domacini, veterani Koteža rezultatom 3:1, tako da je domaća publika imala eazlog za dvostruku radost.

Na ovom prazniku futsala uručen je i prigodan poklon od Vladimira Jovanovića Kreze čuvenom Zoranu Paunu Mitroviću, legendi i 15 godina kapitenu, igraču bivšeg drugoligaša, velikana beogradskog fudbala, Beograda sa Karaburme, popularnih Crvenih Đavola!

Sudili su valjevac Zoran Toni Antonić i Ninčić iz Beograda a sve je zaokruženo i nezaobilaznim trećim poluvremeom, večerom organizovanom u režiji domaćina Kreze Jovanovića u restoranu “Dobar znak” u Kotežu, gde je dogovoreno i data je podrska ideji i inicijativu Jovanovića i Neše Vukovića da se osnuje Udruzenje veterana futsala Srbije sa još jednim predlogom da se ovakva okupljanja ponavljaju svake godine u različitim mestima, futsal centrima. Kreza Jovanovic se ovim putem zahvaljuje istinskom sportskom prijatelju, Radovanu Stojkoviću koji je, videvši najavu na Futsal Balkanu, iz dalekog Bona poslao jednokratnu donaciju za organizaciju cele manifestacije

Futsal Balkanu je ukazana čast i poštovanje da kao jednom od najvećih i najstarijih portala na ovim prostorima, bude gost u Kotežu i da učestvuje u medijskoj promociji ovog okupljanja. Takođe se nadamo da će se ovakva okupljanja i  druženja nastaviti i ubuduće a mi ćemo se potruditi da na našem nivou pomognemo da se podigne kultura i svest o futsalu kao što smo do sada i činili!

One Comments

  • Kreza Jovanovic 19 / 05 / 2020 Reply

    Velika zahvalnost Futsal Balkanu i mojim prijateljima Rankovicu i Djedovicu koji su maksimalno profesionalno ispratili ceo dogadjaj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.