U prvom polufinalnom meču Kupa Beograda Banjica je opravdala ulogu favorita i savladala je trećeligaša Gročanski Futsal Klub rezultatom 9:1.

Od samog starta meča bila je vidljiva razlika u kvalitetu, a domaćin je do prvog gola došao u četvrtom minutu preko kapitena Ristanovića. Pokušali su Gročanci da uzvrate i veoma brzo su stvorili možda i najbolju šansu na utakmici. Iskusni Sekulić ostao je sam ispred Sokića, delovalo je kao da je uspeo da ga zaobiđe i kada je trebalo da loptu ubaci u nebranjenu mrežu, golman Banjice je paradom uspeo da loptu izbaci na bezbedno. Posle te šanse gostujuće ekipe, pa sve do odlaska na odmor, usledio je period potpune dominacije domaćina krunisan sa još dva gola. U 11. minutu Pavle Gmizić nespretnom reakcijom sproveo je loptu iza svog golmana Kneževića, dok je Aleksandar Ružičić postigao svoj prvi gol na meču i odveo svoj tim na odmor sa tri gola prednosti. Pokušali su izabranici Denisa Blagojevića u nastavku meča da se vrate u igru, u prilog im je išlo to što je domaćin napravio pet faulova već na isteku 28. minuta, ali umesto povratka, Gročani su doživeli rezultatsku katastrofu. Goleadu u nastavku otvorio je Stefan Dimčić u 30. minutu, a nastavili su je gol mašina Ružičić u 32. , zatim kapiten Ristanović u 35. , ponovo Ružičić u 36. , Macanović u 38. i Šćepanovć u 39. minutu. Čast gostiju spasao je Gmizić golom u 37. minutu, a mogli su igrači GFK-a do još nekog gola, ali su promašili dva kaznena udarca sa 10 metara. Markovićev udarac odbranio je Sokić, dok je šut Paunovića završio pored gola. Na kraju, ubedljivih 9:1 za prolaz Banjice u finale Kupa Beograda, čime je ova generacija, predvođena Slavišom Damjanovićem već ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, ali verujemo da nema nameru da se zaustavi. Drugi polufinalni meč odigraće Palež i Kolubara, u ponedeljak 3. decembra od 20:30 u Obrenovcu.

Banjica – Gročanski Futsal Klub 9:1 (3:0)

Strelci: Ristanović u 4. i 35. , Gmizić autogol u 11. , Ružičić u 12. , 32. i 36. , Dimčić u 30. , Macanović u 38. i Šćepanović u 39. – Gmizić u 37.

Banjica: Sokić – Dimčić, Ristanović (kapiten), Smailagić , Ružičić.

Klupa: Mijailović, Vasiljević, Šišović, Šćepanović, Macanović, Ranković, Stanković, Stanimirović.

Trener: Slaviša Damjanović.

Gročanski Futsal Klub: Knežević (kapiten) – Paunović, Marašević, Sekulić, Cimbaljević.

Klupa: Marković, Gmizić, Radosavljević, Pavlović.

Trener: Denis Blagojević.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.