U sklopu priprema za drugi deo sezone ekipa KMF “Novi Pazar” je odigrala dve prijateljske utakmice protiv izvrsnog i gostoprimivog domaćina, ekipe Akademski Futsal Klub Universitas iz Splita, kluba sastavljenog isključivo od bivših i sadašnjih studenata. Ovom prilikom iznosimo utiske šefa struke kluba iz Novog Pazara gospodina Marka Gavrilovića i gospodina Marina Mandića trenera AFK Universitas:

Letos sam u Milanu bio na seminaru sa trenerom AFC Universitas iz Splita Marinom Mandićem tako da smo prvom prilikom kada se otvorila m

ogućnost za to organizovali prijateljske utakmice ekipa koje treniramo. Iz Splita nosimo sjajne utiske, grad je prelep, poslužilo nas je i vreme pa smo neke treninge radili pod Marjanom na otvorenom. Prvi meč je završen rezultatom 2:2, drugi meč smo dobili 2:1. Znam da je kliše, ali je rezultat zaista bio u drugom planu i mečevi su i Marinu i meni poslužili kao odlične provere pred nastavak prvenstva. Zahvalio bi se svima iz kluba AFC Universitas na gostoprimstvu i nadam se da će u skorijoj budućnosti i oni biti naši gosti u Pazaru.

Uslovima za bavljenje futsalom u ovom delu Hrvatske sam oduševljen. Dvorane, organizacija klubova, akademije futsala, novac koji se ulaže, sve to pokazuje koliko se futsal prati i koliko ga ljudi u tom kraju vole.

Iskoristio sam priliku i na poziv mog prijatelja Duja Maretića posetio i Omiš i halu koja je u vlasnistvu kluba Olmissum koji on trenira. Mislim da ne postoji klub na Balkanu koji ima bolje uslove za rad i drago mi je što to i rezultati pokazuju ove sezone.

Sportski pozdrav za naše domaćine iz Splita kao i za sve čitaoce Futsal Balkana od Marka Gavrilovića!

 

Marin Mandić trener AFC Universitas:

Što se tiče dvomeča sa Novim Pazarom, iznimno sam zadovoljan radi nekoliko stvari. Ponajprije, u obje utakmice smo uspjeli dobiti podražaj i intezitet jakih prvoligaških dvoboj, što nam je u ovoj fazi reprezentativne stanke neophodno. Međutim, na prvom mjestu bih istaknuo činjenicu kako su u prvoj utakmici nekoliko minuta dobili i naši rekovalescenti (Crnjac,Šuljić,Taći). Posljednji put je naša ekipa bila kompletna u prvom kolu prvog dijela sezone, točnije u rujnu 2019.godine. Spomenuo bih kako je novi igrač Pavičić opravdao epitet pojačanja. Također mi je veoma drago što se futsal publika u Splitu uvjerila u snagu viceprvaka Srbije kojima ovim putem želim sreću u nastojanju osvajanja titule prvaka.

Sportski pozdrav iz Splita!

 

One Comments

  • Pazko 28 / 01 / 2020 Reply

    Ovog debelog spletkarosa i ovaj kvazi klub treba ugasiti!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.