Miki Aksentijević i Mladen Kocić – Cipi sa svojim Tjumenom šampioni jedne od najjačih liga na svetu!

Tjumen je posle velike borbe i na iznenađenje mnogih postao šampion Rusije a jedni od najzaslužnijih za taj istorijski uspeh su naši futsaleri Cipi i Miki.

Miki čestitke na tituli kakvi su utisci?

Iskreno više sam očekivao što se tice emocija. Spremali smo se, trenirali i pobedili. Očekivao sam da ću 10 dana biti van sebe od radosti ako se to desi, ali  eto, već je prelazni rok, “moramo tražiti igrace za ligu šampiona, moramo se spremati za  pripreme, moramo ovo, ono”.  A ja mislio ako budemo šampioni vise nista ne moramo.:)

Ipak to sto u nasledje ostavljam sinu zvanje kojem treba težiti, bilo čime se bude bavio je- neprocenjivo.

Još jednom si pokazao da si jedan od najboljih golmana na svetu kakvi su dalji planovi?

Najbolji golman sveta, verovatno nisam, Rusije sam bio prošle godine, verovatno i ove. Planovi su da se posvetim porodici, mami ( koju dugo nisam video), sebi (dugo nisam odmarao), i nadam se da će rešenje gde ću nastaviti karijeru doći samo od sebe. Slobodan sam igrač i nadam se da će u toku odmora biti ponuda, pa i ona koju je nemoguće odbiti :).

Ovo ti je najveći uspeh u karijeri da li si zadovoljan?

Najveći uspeh jeste, ali ne i toliki da bi se podizala euforija. Koliko je samo igrača bilo sampion Rusije! Final four, prvak lige šampiona, medalja na evropskom i svetskom, to je ono za šta se igra ovaj sport.

Koliko može Tjumen u debitantskom nastupu u Ligi šampiona?

Tjumen u Lš ce dobiti pravi pečat na svoj kvalitet. Videćemo kakav ce on biti. Tjumen je nezgodna, nestandarna ekipa sa dosta individualaca. Ali mislim da je realan domet elite round i da je za F4 još rano. Videćemo, vreme ce pokazati.

Slike preuzete sa instagram stranice : miodrag_aksentijevic

Hvala Mikiju na iskrenim odgovorima i želimo mu puno sreće u daljoj karijeri i da stigne ponuda koju je nemoguće odbiti!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.