Od šefa stručnog štaba trenutno prvoplasirane ekipe Druge Futsal Lige Srbije, KMF’Konjarnik’, koja predstavlja pravo osveženje na futsal sceni Srbije, posle osvojenih Kupa FS Belgrada glavnog pretedenta za ulazak u elitni rang takmičenja, gospodina Žigić Zorana, dobili smo komentar o trenutnom stanju i njegovom razmišljanju o situaciji koja nas je sve zatekla.

Suočavamo se sa sličnom situacijom kao kada je prekinuto prvenstvo zvog NATO bombardovanja. Sličan je i period kada je prekinuto takmičenje. Pitate za mišljenje struke, a struku slušamo svaki dan na TV-u od 15 časove, hehe…
Voleo bih da svi klubovi budu zadovoljni odlukom Saveza. Ne znam šta će biti rešenje i kada će ga doneti. Teško je bilo šta prognozirati sada ali prema poslednjim informacijama koje imam, nećemo ništa znati pre 1.maja.
Osvrnuo bih se na učešće kluba koji vodim – KMF ‘Konjarnik’ u Drugoj futsal ligi Srbije. Naš put ima uzlaznu krivu. Nakon teškog starta i nekoliko poraza, trgla nas je ubedljiva pobeda protiv momaka sa Banjice. U njihove kvalitete su svi upoznati. Pre te utakmice se činilo da će borba za opstanak kluba u ligi biti neminovna. Tu je nastupio karakter mojih igrača. Njihovo zajedništvo, atmosfera u svlačionici i ljubav prema ovom sportu su dobitna kombinacija. Sada smo prvi na tabeli i trofej Futsal kupa Beograda je u našim vitrinama.

Dosta je lakše kada imate vetar u leđa u vidu navijača. Sinergija igrača i fanatika sa tribina je neverovatna.
Ovde futsal najviše gubi. Koliko neverovatnih utakmica u sjajnom ambijentu SC „Šumice“ je odigrano? Šta mislite, kakva atmosfera bi bila protiv Ivanjičana? Nakon saznanja će se meč odigrati bez prisustva publike, simpatizeri su organizovali gledanje meča u samom naselju. Video bim je bio spreman. Ne znam da li bi se to realizovalo zbog aktuelnog virusa, ali gde to ima? Zamislite da KMF Konjarnik ide u Bujanovac u poslednjem kolu i da je to presudan meč za ulazak u Prvi ligu. To su momenti zbog kojih sam ovoliko godina u ovom sportu. Biće pobeda i poraza, uspona i padova. Ali niko ne želi da bude uskraćen za ovakve utakmice.

Sportski pozdrav za sve ljubitelje futsala, pratiće Futsal Balkana i naravno našu mnogobrojnu najverniju publiku!

Ostani kod kuće!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.