U novonastaloj situaciji proglašenja vanrednog stanja prouzrokovanog pandemijom Corona virusa, zabranom svih sportskih takmičenja, treninzima, trenažnim procesima na našim prostorima, futsal lopta se trenutno ne kotrlja parketima sportskih kompleksa. Da futsal ne stane i da se ne zaboravi, pobrinuli su se šefovi struka KMF-a, koji su nam izašli u susret i izneli svoja razmišljanja o trenutnom stanju.

Prenosimo reči gospodina Miloša Alilovića, šefa stručnog štaba KMF “Crvena Zvezda”, tima koji trenutno kao neporažena ekipa i prvi na tabeli Prve Futsal Lige Srbije čeka dalji rasplet situacije:

Što se tiče trenutne situacije u zemlji, vanrednog stanja i konačnog statusa vezano za futsal prvenstvo, mislim da je najvažnije da svi mi zajedno iz ovog izađemo živi i zdravi. Kada ovo prođe u nekom momentu, sigurno je da će Savez i klubovi doneti najbolju moguću odluku u interesu svih i za dobrobit futsala u Srbiji.
Teško je u ovom momentu pričati o bilo kakvom raspletu kada klubovi i igrači nemaju mogućnost da treniraju i da se takmiče.
Što se tiče Crvene Zvezde i trenutnog plasmana na tabeli, mislim da je po prikazanom, apsolutno zasluženo tu gde smo sada. Realno bi bilo i za očekivati, da na kraju regularnog prvenstva ostanemo na poziciji broj 1, što je bio jedan od ciljeva. Konačni i glavni cilj je bio borba za titulu i videćemo kako će se situacija razvijati u narednom periodu.

Sigurno bi velika borba bila i za poziciju broj 2, koji vodi direktno u polufinale, a za koju se ravnopravno bore čak 3 kluba, N. Pazar, Fon i Vintersport.
Navedene ekipe uz Crvenu Zvezdu su po kvalitetu trenutno najbolje što se tiče futsala u Srbiji i trenutni plasman to potvrđuje.
Od igrača koji su po meni obeležili dosadašnji deo prvenstva, izdvojio bih dvojicu. Marka Perića i Strahinju Petrova. Marko je pravi vođa i lider na terenu, konstantno dobro igra od prvog kola i on je taj koji Crvenoj Zvezdi daje poseban fudbalski šmek na parketu. Što se tiče Strahinje Petrova, mislim da je obeležio dosadašnji deo sezone svojim učinkom. Takođe sam siguran da još ima prostora za napredak i da ono najbolje od njega tek treba da usledi, gde će korist da ima i Crvena Zvezda i reprezentacija.
Sportski pozdrav od Miloša Alilovića za sve ljubitelje futsala!

VOJKAN IZ WINTER SPORTA PORUČUJE…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.