Završen je futsal vikend…

U Šumicama je odigran i drugi polufinalni meč između KMF FON-a i Vranja. Kao i u prvom u subotu kada je KMF Konjarnik iskočio iznad maksimuma i nakon produžetaka i rezultata 1:1, zahvaljujući izuzetno raspoloženom golmanu Drndareviću koji je u penal seriji odbranio dva udarca sa 6 metara, najpre Periću a potom i poslednjem izvođaču za Lozničane,Milovanoviću za 8:7 i meč loptu za ulazak u finale vratio u Loznicu, tako su se Šumice da kažemo posrećile i FON-u, koji je savladao goste iz Vranja rezultatom 3:0, tako da ćemo i drugog finalistu razigravanja za šampiona Prve Futsal Lige Srbije za sezonu 2021/22 dobiti u trećem meču, ovoga puta u Vranju.

Možda su gosti i imali neku želju i nadu da mogu do pobede, ali sa malim rosterom, bez 4 prvotimca, Trajkovića, Milosavljevića, Dodića i Stojanovića, sa sedam igrača I dva golmana u protokolu,nisu mogli više sem da izbore častan poraz i loptu za finale prebace na svoje vrelo ognjište pred pune tribine u Vranju. U meč su ušli i jedni i drugi oprezno, ispipivajući puls protivnika. Ipak je FON uvidevši da je klupa Vranhanaca skraćena, dodao gas, krenuli su malo žešće, šutirali ali je golman gostiju bio nepremostiva prepreka sve do pogotka Pešića u 11.minutu. Šest minuta kasnije, igrač FON-a u kojem teče temperamentna krv južnjaka iz Vranja, Stefan Aleksić je školski postigao pogodak posle kornera za 2:0 i odlazak na odmor. Već u nastavku se videlo da se igra malo opreznije, ulog za finale je veliki i mada su se čuvali startova i žutih kartona ipak su dodeljena četiri.  Tri za goste i jedan za domaćina. Do kraja, vredno spomena je još jedan pogodak Pavla Pešića za konačan rezultat 3:0 (2:0) za FON i majstoricu u Vranju.

Još jedan momenat na ovoj utakmici je vredan pažnje.

Od aktivnog suđenja se oprostio Aleksandar Jakšić Jakša, dugogodišnji futsal sudija, od koga su se nadamo, obzirom na vremenski period koji je proveo na parketima futsal prostranstva, mlađe kolege imale čemu naučiti i na koga su se mogle ugledati u svojoj karijeri, obzirom da je bio i ostao džentlmen i na terenu i van njega. Srećno Jakša u sudijskoj penziji!

Aleksandar Jakšić Jakša 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.