Futsal reprezentacija Srbije odigrala je dva prijateljska meča protiv Brazila i ostvarila je jednu veliku pobedu, a Orlove sada očekuju i dva duela sa selekcijom Azerbejdžana.

Na klupi Srbije protiv Brazila bio je i standardni čuvar mreže omladinske reprezentacije Vladan Koljajić, a u sastavu će protiv Azerbejdžana biti i njegov saigrač iz U19 selekcije Lazar Marinković. Orlići su se za poziv među Orlove izborili sjajnim igrama za omladinsku selekciju, kao i za Ekonomac 2 i svakako će dobiti veliko iskustvo pred nastavak karijere, a šta su rekli za naš portal po dolasku u A reprezentaciju pročitajte u nastavku teksta.

Vladan Koljajić

Koljajić je čuvar mreže omladinske futsal reprezentacije Srbije još od njenog formiranja. Partijama za Orliće, ali i za Metalac Kolorado, pa kasnije i Ekonomac 2, Koljajić je potvrdio da je jedan od najperspektivnijih golmana regiona, a kao nagrada stigao je poziv u A selekciju! On je imao čast da bude deo tima u velikoj pobedi protiv Brazila, a ovo su njegovi utisci o prvom okupljanju sa reprezentacijom Srbije:

Što se tiče prvog okupljanja sa A selekcijom, očekivanja su i više nego ispunjena! Obzirom da smo Lazar i ja najmlađi prihvatili su nas najbolje moguće, kao da smo tu bili svako okupljanje, počevši od stručnog štaba pa sve do jednog igrača, a što se tiče Brazila… Zaista neverovatan osećaj biti deo tako velike pobede kao što je pobeda protiv Brazila u prvoj utakmici, a druga utakmica je još jedno veliko iskustvo. Lično očekujem da na oba meča protiv Azerbejdžana idemo na pobedu, mislim da imamo kvalitet i da zaslužujemo to, a sve ovo treba samo da bude motiv da se trenira i radi još jače i ostaje nam da se nadamo i sledećem pozivu za A selekciju Srbije!
Lazar Marinković
Kao i Koljajić, Lazar Marinković je takođe član omladinske reprezentacije Srbije od njenog formiranja. Prošao je kompletnu školu Ekonomca, a u drugom timu kragujevačkog velikana preuzeo je ulogu lidera prekomandom tandema Stojčevski – Milosavljević u prvu ekipu i u prolećnom delu šampionata bio je ključni igrač u svim pobedama ‘Vrtića iz Kragujevca’! Marinković je kao i Koljajić pun utisaka:
Kada je stigao poziv, iskreno, bio sam malo iznenađen jer mi nije bio ni na kraj pameti da ću biti deo A selekcije, bar ne u tom trenutku. Stvarno sam presrećan što ću posle mlade reprezentacije da se prikljucim prvom timu i da treniram sa starijim i iskusnim igračima od kojih ću svakako puno naučiti. Što se tiče dvomeča sa Azerbejdžanom mislim da neće biti lako, ali da mi svakako to možemo odigrati kako treba i napraviti dobar rezultat.

Srbija će odigrati dve prijateljske utakmice protiv Azerbejdžana u ponedeljak 15. aprila od 19 časova u Zrenjaninu i dan kasnije od 18 časova u Požarevcu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.