‘Kristalna dvorana’ u Zrenjaninu bila je domaćin druge prijateljske utakmice između Srbije i Poljske.

I u drugom meču, trijumf Srbije, ovog puta rezultatom 3:1, ali uz ne baš blistavu igru i fenomenalnu partiju golmanskog tandema Aksentijević – Vulić.

U izjednačenom prvom poluvremenu viđeno je dosta odličnih prilika na obe strane, ali su golmani Aksentijević i Kaluza bili na visini zadatka. Prvih pet minuta igre potpuno je pripalo Orlovima, ali je prvo Tomićev udarac završio pored gola, zatim je Kocić pogodio Vesića kada je krenuo da sprovede loptu u nebranjenu mrežu, a udarac Pršića posle akcije iz kornera savršeno je odbranio Kaluza. Poljaci su se tada probudili i stvorili nekoliko lepih prilika pred golom Aksentijevića, ali je Miki još jednom dokazao da je jedan od najboljih svetskih golmana. Drugi deo prvog poluvremena bio je malo sporijeg ritma, oba tima su čekala grešku rivala, a zatim – fenomenalan finiš i sjajna dva minuta futsala. Ređale su se šanse, udarac Vesića odbranio je Kaluza, Poljaci su pripretili iz kontre, ali je maestralan bio Aksentijević. Na isteku 19. minuta Poljska je imala najbolju šansu na meču, ali je jedan od igrača malo zakasnio da loptu sprovede u nebranjenu mrežu. Kazna je usledila 15-ak sekundi kasnije kada je Rakić majstorski reagovao na asistenciju Kocića posle kornera i konačno pogodio za 1:0. Već u sledećem napadu Rakić je ponovo pripretio posle kornera, Kaluza je odbranio i na odmor se otišlo uz rezultat Srbija – Poljska 1:0.

Drugi deo igre doneo je totalno drugačiju sliku na terenu. U prvih pet minuta viđen je samo jedan pokušaj Poljaka i odbrana Vulića, a onda, u 26. minutu Jovan Lazarević duplira prednost Srbije. Imao je Simić šansu da malo posle toga reši pitanje pobednika, ali je golman Poljske odbranio. Tada Poljaci stežu obruč oko gola Srbije, ali Jakov Vulić i sreća čuvali su Orlove. Šansu za 3:0 imao je Krasnić, njegov udarac je zaustavljen, a posle greške Krasnića Poljaci su u 31. minutu uspeli da stignu do gola. Poslednjih 10 minuta igralo se uglavnom na polovini Srbije, a čuvar mreže Nove Pazove Jakov Vulić izrastao je u heroja meča! Vulić je odbranama do ludila dovodio goste, branio je opasne šuteve i situacije 1 na 1 a Poljaci u nekoliko navrata nisu imali ni sreće. I onda, u jeku napada Poljske i odbrana Vulića, Srbija je uz veliku naklonost fortune stigla do trećeg gola. Lopta se posle pravog malog karambola odbila do Pršića koji asistira usamljenom Draganu Tomiću a ovom zaista nije bilo teško da prvo primi, a zatim i sprovede loptu u nebranjenu mrežu. Poljacima je ostalo dva minuta da se vrate u meč, ali ih je u tome sprečio junak drugog dela igre Jakov Vulić, doduše jednom uz veliku pomoć Mladena Kocića koji je prvo pogrešio, a zatim i uklizavanjem sprečio pogodak na gol liniji.

Na kraju, i drugi trijumf Srbije protiv Poljske, a ovog puta heroji su sasvim sigurno bili golmani Aksentijević i Vulić. Igra definitivno nije nešto što može da raduje, ali dva povoljna rezultata protiv selekcije koja je uspevala da iznenadi Španiju i Rusiju i to bez igrača Ekonomca, sasvim sigurno jeste rezultat za respekt. Treba pohvaliti i sjajnu publiku u Zrenjaninu koja je od prvog do poslednjeg minuta pružala podršku izabranicima Gorana Ivančića.

Srbija – Poljska 3:1 (1:0)

Zrenjanin, ‘Kristalna dvorana’

Strelci: Rakić 20. , Lazarević 26. i Tomić 38. – Kriezel 31.

Srbija: Aksentijević – Tomić, Pršić, Kocić, Vesić.

Klupa: Krasnić, Petrov, Rakić, Radin, Ramić, Lazarević, Simić, Radovanović, Vulić.

Selektor: Goran Ivančić

Poljska: Kaluza – Kubik, Zastavnik, Lutecki, Kriezel.

Klupa: Čižek, Vedzoni, Gladčak, Pjetruško, Solecki, Mikolajevič, Leščak, Veserling, Viduk.

Selektor: Blažej Korčinski

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.