Posle duge birokratske borbe oko papirologije i dobijanja sertifikata, reprezentativac Srbije Strahinja Petrov je zvanično postao igrač italijanskog kluba malog fudbala ekipe Mantova Calcio a 5!!!

Time se momak iza koga je najbolja sezona do sada, preselio u Italiju i predstavljaće zajedno sa kolonijom futsalera sa ovih prostora, a ima ih pet, koji su pojačani i novim trenerom Franetom Despotovićem, futsal sa prostora Balkana.

Pored Strahinje, u klubu se nalaze još i Ante Daničić, Mirko Hrkač, Marko Kuraja, Blago Gašpar i Luka Suton, koji će sa gore pomenutim trenerom, nadamo se osvetlati obraz futsala sa ovih prostora i dostojno reprezentovati naš region. Obzirom da klub nastupa u seriji “A” koja slovi za jednu od najboljih u Evropi, ipak smatramo da će ovi momci pokazati svu futsal raskoš i lepotu magične igre na petoparcu i da će publika u Italiji imati u čemu da uživa. Podsetimo da je po potpisivanju ugovora sa italijanskog klubom, Strahinja Petrov imao određenih administrativnih problema, dodatno zakomplikovanih epidemijom virusa Covid-19, tako da je i ustupljen KMF “Crvena Zvezda” na pozajmici od strane Mantova, ali je reprezentativac Srbije na kraju rešio svu problematike i nadamo se da će još boljim igrama u dresu Mantova, podići svoju formu pred odlučujuće susrete baraža reprezentacije Srbije protiv Finske, što mu nadamo se neće predstavljati viki problem, pošto se radi o igraču vrhunskog kalibra, koji je u međuvremenu poneo i titulu najboljeg univerzitetski futsalera na svetu.

Najbolji futsal-student!!! 

Srećno u nastavku karijere Strahinja!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.