Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu (World InterUniversities Championship) koje je upravo završeno u Barseloni.


Pravnici pred polazak u Barselonu
U konkurenciji 36 univerziteta širom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6! Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Češke i Francuske i grupna faza završena je uz gol razliku 12:1. Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske. Selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletic, ne krije oduševljenje:
– Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam čast da predvodim. Podsećam da je Pravni fakultet šampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog šampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskih igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i požrtvovanim radom mogu dosegnuti neslućene visine. Želim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogućili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski šampion!
Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodišnji kapiten, Nikola Ristanović ističe:
– Veliki rad nosi velike rezultate a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje važna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednički mentalitet i gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova a to rečito govori sa kakvim entuzijazmom i željom mi branimo boje našeg fakulteta i naše države!
Na ovom turniru blistao je i jedan od najperspektivnijih igrača Srbije i regiona, mlađi iz porodice Ristanović, Jovan. Kapiten KMF Banjica postigao je šest pogodaka, bio je najbolji strelac ekipe i svojim golovima doprineo je da se pravnici okite zlatnom medaljom. Popularni Joca nije krio oduševljenje posle osvojenog trofeja:
– Napravili smo veliki uspeh! Utisci su fenomenalni, odigrali smo veoma kvalitetan turnir i zasluženo stigli do titule. Još jednom smo dokazali da timskom igrom možemo da pobedimo sve rivale i verujem da ova generacija ima još dosta toga da pokaže.
Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog InterUniverzitetskog šampionata su: Marko Badovinac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dušan Panić, Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević. Selektor je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Vladimir Vuletić a šef naše delegacije Matija Burić.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.