Kragujevački Ekonomac proslavlja punoletstvo!

Višestruki uzastopni šampion Srbije osnovan je 7. novembra 2000. godine. Za ovih 18 godina postojanja Kragujevčani su uspeli da osvoje 10 titula u domaćem prvenstvu, 4 nacionalna Kupa i jedan Balkanski kup! Dakle, četiri duple krune, a devet titula šampiona države osvojili su uzastopno! Zaista, podatak za poštovanje… Ekonomac je 10 puta igrao UEFA futsal kup, odnosno Ligu šampiona i svaki put je stigao do Elitne runde. Završni turnir je ostao nedosanjan san, a nekoliko puta Ekonomac je bio veoma blizu final four-a. Takođe, kragujevačka hala ‘Jezero’ je devet puta bila domaćin jednog od turnira Lige šampiona.

Ekonomac ulaže i u mlađe kategorije pa su tako omladinci bili prvaci prvog šampionata Srbije za mlađe kategorije, dok je B tim na dominantan način stigao do Druge lige, a tu se trenutno nalazi u vrhu. Za Ekonomac B nastupaju igrači poput Stojčevskog, Milosavljevića, Digića, Vasića, Milanovića i ostalih koji su sasvim sigurno budućnost srpskog futsala.

Legendi kluba je mnogo, a počasni članovi tima su Milorad Čavić, Aleksandar Đorđević, Đorđe Balašević, Stevan Pletikosić, Darko Stanić, Ivan Miljković, Nađa Higl i mnogi drugi…

I kako je upravni odbor, na čelu sa Prof. Dr. Veroljubom Dugalićem odlučio da nagradi verne navijače?! Sa dve prijateljske utakmice protiv jedne od najboljih ekipa na svetu – Kairata! Kazahstanci su pristali da dođu i pomognu da se proslavi ovaj jubilej, a Igita i drugari će na teren hale ‘Jezero’ istrčati u četvrtak 8. i petak 9. novembra! Oba meča odigraće se sa početkom u 18:30, a ulaz za sve zainteresovane biće besplatan.

Biće ovo odlična priprema za izabranike Predraga Rajića pred put u Barselonu na turnir Elitne runde Lige šampiona.

Utakmici u petak prethodiće  sjajna manifestacija – predstavljanje ekipe koja je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu davne 1974. godine  prva osnovala FK Ekonomac i to je još jedan od razloga da tribine u ‘Jezeru’ budu ispunjene do poslednjeg mesta!

Šta reći za kraj osim – Srećan rođendan Ekonomcu uz nadu da će ostvariti dugo sanjani san o plasmanu na završni turnir Lige šampiona!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.