Iz KMF “Banjca”, gospodin Milan Grahovac, sportski direktor kluba, rado se kao i uvek odazvao našem pozivu i izneo svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u kojoj su se našle zemlje regiona a koja je zaustavila normalno funkcionisanje života građana a samim tim i futsala u regionu..

Situacija koja nas je zatekla u sred prvenstva, tačno na pola takmičenja nas je iznenadila, ali zdravlje svih ljudi je iznad sporta.
Mislim da se većina sportista i sportskih radnika nije srela sa ovakvom situacijom, ali sam uveren da ćemo i ovo kao narod prebroditi i vratiti se ubrzo na teren.
Govoreći o nekom konačnom razvoju situacije u futsalu, plasmanu klubova ili eventualnom prekidu prvenstva ima dosta raznih opcija a koja god da se izabere, neko će se osećati oštećenim, bilo da li su to ekipe koje se bore za opstanak ili ekipe koje jurišaju vrh, pošto mnoge ekipe u samoj završnici imaju lakši raspored na papiru i tu su se nadali dodatnim bodovima. Moj lični stav je da ako postoji mogućnost, takmičenje treba da se nastavi uz sve preporuke nadležnih saveza i drzave.
Futsal se igra zbog publike, a mi svi koji vodimo klubove se borimo za veću popularizaciju futsala u svojim sredinama, kako bi futsal  zauzeo mesto koje mu pripada. Znajući da većina igrača itekako održava kondiciju u toku vanrednog stanja, možda sa nedelju dana zajedničkog treniranja da se ekipe dodatno uigraju može da se krene u borbu za bodove pošto za futsal ima vremena da se sve odigra kako treba.
Prijatno Iznenađenje tokom prvenstva je svakako Beogradski futsal, koji je oživeo u kratkom roku i velika je ekspanzija u našem gradu. Crvena Zvezda je pravo osveženje i najjača ekipa u zemlji trenutno, FON ove sezone igra odlično i cilja sam vrh, KMF “Zemun Samo Pravo” je sa podmlađenim timom u sredini tabele blizu plej-ofa. Konjarnik je na čelu drugoligaškog karavana, naš klub već drugu sezonu je u vrhu Druge lige, Palež je definitivno prvi u trećoj Ligi i očekuje plasman u Drugu ligu, tako da je za mene Beograd prijatno Iznenađenje da posle toliko godina ima eminentne klubove na Futsal sceni Srbije.


Igrač koji je već ozbiljno izrastao u vanserijskog igrača je Nino Aleksic iz Novog Pazara, koji igra ozbiljnu ulogu kako u svojoj ekipi tako i u reprezentaciji.
Što se tiče neprijatnih iznenađenja, njih i nije bilo toliko. U Prvoj Futsal Ligi Srbije tabela je realna, znalo se i pre početka sa kojim timovima ekipe ulaze u prvenstvo, tako da je tabela manje više realna.
Druga liga je rezultatski zanimljivija i neizvesnija, jer svako svakog može da dobije i mala je razlika između ekipa na tabeli.
Poruka svim futsalerima i sportskim radnicima, ostanite kod kuće, mi ovo pobedjujemo zajedno, a uskoro se vidimo opet na terenu, pred punim tribinama širom regiona, gde kreće opet borba za naš sport koji svi iskreno volimo.
Pozdrav iz Beograda od sportskog direktora KMF “Banjica” Milana Grahovca, a svim vernicima koji Uskrs proslavljaju po Julijanskom kalendaru čestitam Uskršnje praznike, puno zdravlja sreće i veselja im želim kao i da ova zla vremena što pre prođu, uz tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrs!

Ivanjičani poručuju… 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.