U prelepoj atmosferi pred skoro 4000 gledalaca u šabačkoj hali ‘Zorka’, trećeplasirana reprezentacija sa prošlog Svetskog prvenstva, Iran ponovo je savladala Srbiju.

Publika je ipak mogla da uživa u boljem otporu Orlova koji su u Šapcu poraženi rezultatom 3:4. Već u trećem minutu gosti su poveli autogolom Rajčevića, a na 2:0 povisio je Hasanzade sedam minuta kasnije. Imali su izabranici Gorana Ivančića spreman odgovor preko Dragana Tomića u 13. minutu, a šansu da poravna rezultat imao je Rajčević iz penala sa 10 metara koji je na maestralan način zaustavio Masud Mohamadi. Usledila je kazna i do odlaska na odmor Iran stiže do još jednog gola, strelac je bio Tajebi minut pred kraj poluvremena. Isti igrač pogodio je i u 24. minutu za prednost od 4:1 koju je Srbija uspela da smanji preko Ramića tri minuta kasnije. Konačan rezultat Srbija – Iran 3:4 postavio je Hasanzade autogolom u 39. minutu.

Srbija – Iran 3:4 (1:3)

Strelci: Tomić 13. , Ramić 27. , Hasanzade (autogol) 39. – Rajčević (autogol) 3. , Hasanzade 10. , Tajebi 19. i 24.

Dvorana: Zorka Šabac.

Gledalaca: 4000.

Sudije: Vladan Radulović (Srbija), Ali Hafizi (Iran) i Nebojša Panić (Srbija).

Srbija: Aksentijević (golman, kapiten), Rakić, Tomić, Pršić, Rajčević, Petrov, Vesić, Ramić, Lazarević, Vukadinović, Simić, Stojković, Radovanović, Vulić (golman). Selektor: Goran Ivančić.

Iran: S. Mohamadi (golman), Ahmadi, Sangsefidi, Hasanzade (kapiten), Tajebi, Ganbarzade, Nasrolazad, Oruhi, Ahmad Abasi, Rafej Pur, Šahari, Oladgobad, Azimi, M. Mohamadi (golman). Selektor: Sejed Mohamad Nazemalšari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.