Saviola iz Sopota…

Iz KMF “Sopot” dobili smo komentar od šefa struke Milana Jevtovića Saviole koji je za kratko vreme stabilizovao ekipu Sopota i iz utakmice u utakmicu sve više napredovao i svoj tim krenuo da vadi iz zone ispadanja…

Za početak bi želeo da pozdravim sve čitaoce vaše stranice. Izuzetno mi je žao kao čoveku koji voli sport da ste me kontaktirali da govorim o ovoj temi u ovako teškom vremenu za sve nas. Futsal kao i sav sport su trenutno u nekom drugom planu, najbitnije je da svi izađemo iz ovoga živi i zdravi. Što se tiče futsala, šta i kako dalje, stvar je komplikovana, svaka odluka koja se donese nalaziće na veliki sud javnosti. Ostalo je još dosta kola do kraja, u ligi gde sa par pobeda ste od tima koji je viđen u nižem rangu došli do tima koji pretenduje ulazak u veći. Defitivno bi bilo najkorektnije nastaviti prvenstvo, ali kako to izvesti? Mi u našem klubu imamo igrače koje rade u Vojsci Srbije, zdravstvu i za njih još nije završeno prvo poluvreme, već se danonoćno bore za nas i našu zemlju. Kada će se utakmica sa Koronom za njih završiti, to je za nas nepoznanica, ali bez njih mi bi teško dalje, tako da prvenstvo za nas ne bi bilo regularno. Sledeći problem koji se nameće, a već ste pisali o tome, jesu ventilacije po halama, koju na žalost naša nema, što bi nam predstavljalo dodatni problem i trošak, da ne pricam o pomoći domaće publike koja nama znači.

O trenažnom procesu, i o uigravanju ne želim da pričam pošto je posle svega što se izdešavalo veoma teško motivisati igrače, naći u njima voljni momenat, vratiti ih na pobednički nivo i zadovoljavajuću formu, ali mogu iz iskustva da kazem da igrati u hali na 40 C nije ni malo humano.O zdravlju igrača i njihovom igranju u tim uslovima neću da pričam. Naša liga je amaterska, svi igrači rade, i neki predlog sreda-vikend je apsurdan, ko nam garantuje da će poslodavac da mu omogući slobodan dan za vreme utakmice? Ako se liga nastavi bez publike, u halama bez ventilacije, bez dobrih priprema i pripremnih mečev,  definitivno će se forma zadovoljiti, a za suštinu će biti potrebna jedna dublja analiza. Mi iz Sopota kao i uvek pridržavaćemo se svih odluka FSS, ali kad ste nas već pitali za predlog, naš predlog je da se liga proširi i na taj način bi bilo najmanje nezadovoljnih klubova.

Sportski pozdrav iz Sopota za ceo Futsal Balkan uz poruku #ostanikodkuće!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.