Kao što znamo, futsal reprezentacija Srbije, u revanš meču play-offa za Futsal Svetsko prvenstvo u Litvaniji, odigrala je nerešeno u Vanti protiv domaćina Finske 5:5!

Posle prve utakmice u Kragujevcu, koja je rešena rezultatom 1:0 za Srbiju, usledio je odlazak na revanš, međutim, zbog zaraženosti virusom Covid-19 samo jednog igrača domaćih, donekle neshvatljivom odlukom Vlade Finske meč je odložen i naloženo je iz sedišta UEFA da se umesto 10.11.2020.godine novi meč odigra 09.12.2020.godine.

Gospodin Goran Ivančić odmah po dolasku u Srbiju, prokomentarisao je utakmicu u Finskoj.

Kao što ste i rekli, ovaj drugi odlazak u Finsku je predstavljao dodatni napor za igrače, naročito za internacionalce, koji su se posle prvog odloženog meča, morali vratiti u svoje klubove da ispoštuju svoje obaveze, kao i našim domaćim igračima, tako da su se Petrov, Rakić i Stojković priključili reprezentaciji naknadno. Iako smo u Kragujevcu pobedili sa 1:0, znali da nam i poraz sa golom razlike omogućava prolaz, videli ekipu Finske na delu u prvom meču, znali smo da neće biti lako iako smo, da nikoga ne potcenjujemo, evidentno igrački bolja ekipa od protivnika. Međutim kao što sam rekao, važnost meča, drugi dolazak u Finsku, bolest nekih igrača, kao da su ekipi vezale noge na parketu Energi Areena u prvom poluvremenu. Iako smo već u 2.minutu golom Pršića poveli, mislio sam da će preostali tok meča proteći lagano. Finci međutim posle prekida u 4.minutu i 11.minutu takođe iz prekida, preokreću rezultat u svoju korist na 2:1. Povratnik u tim, posle neigranja u Kragujevcu zbog parnih kartona vraća nas u igru u 12.minutu. Ponovo po nas večeras pogubni prekid, ovoga puta korner, opet nespretna reakcija odbrane i ponovo Finska vodi.u 15.minutu. Kada je Momcilović u istom minutu, posle faula Pršića odbranio penal, znao sam da će se ekipa dići. Opet Lazarević početkom drugog poluvremena u 24.minutu i u 29.minutu vraća našu ekipu. Finska već od 30.minuta kreće sa 5 igrača u polju, postiže pogodak iz izuzetno izgrađene akcije, međutim posle par šuteva preko celog terena, dosta propuštenih šansi i sa njihove i sa naše strane, Stojković postiže pogodak i faktički rešava utakmicu odnosno overava naš plasman u Litvaniju. Možda mislite da je prelomni trenutak bila odbrana penala od strane Momcilovića, međutim iskreno i da su domaći postigli tada pogodak, mislim da bi naši momci pokazali da imaju karakter i da bi se u svakom slučaju vratili iz Finske sa overenom vizom za Litvaniju. Imali su domaći dosta šansi, mi smo imali dosta šansi, rezultatska klackalica je bila kroz veći deo meča, ali mi smo imali tim u koji sam verovao a verovali su i ljubitelji futsala kao i kompletno rukovodstvo FSS. Zahvaljujem se domaćinu na gostlprimstvu, naročito našem velikom prijatelju Mići Martiću i treneru golmana reprezentacije Finske Matiću a najviše se zahvaljujem našim momcima kojima iskreno ponavljam, nije bilo lako da se dva puta pripreme za utakmicu protiv Finske. Okrećemo se novim izazovima i već nam je u mislima takozvana “Balkanska grupa” kvalifikacija za UEFA Futsal Prvenstvo.

Srdačan pozdrav za sve čitaoce vašeg sajta i ljubitelje futsala.

Pred Finsku…

Uspeo dogovor o…. 

 

One Comments

  • Djula 12 / 12 / 2020 Reply

    Covek se ne pita nista!! Obicna poltroncina. Djura mu pravi taktiku!! Vecito je bio ljigavac i ostace takav😝jedan je Djura kapiten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.