Posle dve pripremne utakmice koje su odigrane protiv domaće reprezentacije Poljske, selektor Ivančić je odvojio vreme pred povratak u Srbiju i za Futsal Balkan izneo svoje viđenje o futsal reprezentaciji Srbije :

Obzirom da je iza igrača koji su nastupali u Poljskoj, izuzetno naporna sezona, gde su pored učešća u svojim nacionalnim prvenstvima, neki od njih učestvovali i na kvalifikacijama za Fajnal four. UEFA Lige Šampiona, bilo je za očekivati da igrači stignu umorni u Staru Pazovu u petak na prozivku. Već u subotu je odrađen ulazni test-trening i potom se krenulo put Poljske. U prvoj utakmici, iako smo vodili do pred kraj, umor je učinio svoje, pala je i koncentracije, te su Poljaci zasluženo trijunfovali na kraju.

Za razliku od prve utakmice, sutradan u drugoj utakmici, momci su pokazali mnogo veću borbenost, požrtvovanje i želju za trijumfom, tako da smo uz moram naglasiti, odličnu igru celog tima, u toj utakmici zasluženo slavili. Izuzetno je vidan napredak u odnosu na takmičenje u Francuskoj, međutim ono što zabrinjava i što moram da se potrudim da nađem rešenje, je nagli pad igre u drugom poluvremenu, što se videlo i u Francuskoj a naročito u prvoj utakmici protiv Poljske. Želeo bi da pohvalim “novajlije” koji su bili dostojna zamena za odsutne igrače, zatim povratnika Ristića koji je u potpunosti opravdao poziv u dres sa nacionalnim grbom i u globalu sve momke koji su učestvovali u ovim pripreminim utakmicama. Ostaje žal za Pavlovićem i Lazarevićem, koji iako su putovali, nisu mogli zbog povreda nastupati. Okrećemo se onom najvažnijem što nas čeka a to je turnir Elit Round grupe kvalifikacija za SP 2020. koji se igra pred našom publikom u Nišu a gde se sastajemo sa tri odlične ekipe, Španija, Ukrajinom i Francuskom. Mislim da imamo dovoljno vremena da ispravimo nedostatke i otklonimo greške iz ovih utakmica i da u Niš dođemo potpuno spremni, u vrhunskoj formi i da ćemo predstavljati dostojnog rivala protivnicima.

Podsećamo da je u prvoj utakmici 01.12.2019.godine između futsal reprezentacija Poljske i Srbije domaćin reprzentacija Poljske slavila sa 4:1 (2:1), dok je u drugoj Srbija bila bolja i pobedila sa 5:3 (2:1).

01.11.2019. godine Poljska-Srbija 4:1 (0:1).

STRELCI: 0:1 Rakić u 2 minutu, 1:1 Kubin u 34 minutu, 2:1 Zastavnik u 37 minutu, 3:1 Lutecki u 40 minutu  i za konačnih 4:1 Marek 40. minutu.

 

02.11.2019. godine Poljska-Srbija 3:5 (1:2).

STRELCI: 1:0 Leškak 10 minutu,1:1 Zastavnik (autogol) u 12 minutu, 1:2 Rakić u 18, minutu, 2:2 Kubik 23 minut, 2:3 Vukadinović 27 minut, 3:3 Solecki u 29,minutu, 3:4 Мatijević u 29 minutu i 3:5 Petrov u 35 minutu za konačan rezultat.

Zahvaljujemo se gospodinu Ivančiću na odvojenom vremenu i saradnji i želimo mu uspeha u daljem radu sa futsal reprezentacijom Srbije!!!

One Comments

  • Aci 04 / 12 / 2019 Reply

    Ovaj neznalica od selektora lupeta kao po obicaju!! Rasterao sve sto valja i sad vraca polu igrace!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.